Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 24 липня 2013 р.

24.07.2013р. Б. / Португальські історики презентували наукову збірку про Голодомор



Голодомор
У Лісабоні презентували збірку наукових статей португальських істориків «Голодомор — невідома українська трагедія» («Holodomor — A desconhecida tragédia ucraniana (1932-1933)»).
 
Як повідомляє Спілка українців у Португалії, ідея видання виникла після проведення «Днів української культури та історії у Лісабонському університеті» у 2009 році, під час яких відбулася наукова конференція щодо Голодомору 1932-33 років в Україні. 

«Ця збірка — результат плідної співпраці, з одного боку, громадської організації Спілки українців у Португалії з посольством України (до пРезиденства Януковича, який фактично заперечив характер геноциду проти українців у Голодоморі), та провідного ВУЗу Португалії — Лісабонського університету з Асоціацією іберо-слов’янських мов та португальських істориків, з іншого», — йдеться у повідомленні. 

Раніше внаслідок активної діяльності Спілки у п’яти містах Португалії, муніципальні ради у своїх рішеннях визнали Голодомор 1932-1933 років актом геноциду проти українського народу. 

Цього року відзначають 80-і роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні. Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду вже розпочав підготовку до проведення пам’ятних заходів 23 листопада. 

За матеріалами: Історична правда 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар