Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 6 липня 2013 р.

06.07.2013р. Б. / Літні дитячі табори 2013 «Віра - ключ до неба»

Пізнаймо віру, яку ми прийняли,
Як дар великий для нашої душі.
Ті, хто страждали, нам приклад подали,
І віру кров’ю зберегли.
(Слова з гімну команди  «Визнавці віри»)

З 24 червня в с. Люча Косівського району на Івано-Франківщині розпочався період літніх таборів, які організовують отці та сестри Згромадження Воплоченого Слова. Цьогорічною новинкою стало проведення двох, замість одного як в попередні роки, дитячих таборів. Перший відбувся для дітей віком від 9 до 10 років, а наступний для дітей віком від 11 до 13 років. Загалом у двох таборах взяло участь близько 200 учасників із різних парафій міста Івано-Франківська та області.

Оскільки в Католицькій Церкві цей рік є проголошений роком віри, то саме на зростання та поглиблення цієї чесноти в дітях були присвячені дитячі табори. Зокрема девізом табору був «віра – ключ до неба». Позаяк звичайними ключами відкриваються двері, через які можна ввійти до будинку, так само віра є тим духовним ключем через які людині відкриваються двері до скарбниці духовних ласк необхідних для вічного спасіння та щастя. Відповідно до цього усі учасники табору були поділені на чотири команди: «Богоносців», тобто тих хто повинні мати в собі та нести віру в Бога, «Апостолів», які покликані бути з Христом, щоб вчитися віри і проповідувати її іншим, «Визнавців», які на подобі мучеників мають безстрашно визнавати свою віру, та «Сторожів», які повинні оберігати незмінним багаж віри переданої нам Ісусом.

Центральною грою табору була «Проща до Києва на святкування 1025-ти ліття хрещення України». Відповідно була представлена мапа України на якій були зображені для кожної команди різні маршрути, які вели до Києва. Змагаючись у різні вікторини спортивні та інтелектуальні ігри, діти набирали бали для того щоб якнайшвидше дістатися до Києва на святкування ювілею хрещення України.

Головною частиною кожного дня в таборі була Служба Божа, бо саме в ній діти могли прийняти Ісуса в Євхаристії та слухати проповіді для поглиблення дару віри. Формуванню в духовному житті дітей також сприяли «слова на добраніч» (маленькі науки перед сном), щоденна вервиця, сповідь, ранішні та вечірні молитви.

Слід відзначити особливий дух великодушності, з яким діти приступали до різних заходів та праці у командах.  «Вперед! Всіх вести до життя, де Бог у вічності вітає…», слова гімну команди апостолів прекрасно підходять для того щоб передати дух який панував серед дітей. Незабутніми є вечори якими закінчувався кожен день і на яких діти представляли інсценізацію української народної пісні та казки, ляльковий театр. Новинкою таборів були конкурси під назвою «табір має таланти» на якому учасники представляли різні танці, пісні (навіть англійською та латинською мовами), розказували гуморески, показували акробатичні трюки та різні художні роботи.

На завершення табору дітям подарували книги про життя святих для їхнього духовного збагачення.

Від імені організаторів табору висловлюємо щиру подяку Богові за всі отримані ласки, а також всім жертводавцям – за щиро надану допомогу, що зробило можливим проведення даних таборів, всім отцям, братам і сестрам Згромадження Воплоченого Слова, а також всім учасникам – за активну і плідну участь у ньому!

о. д-н Андрій Карпінець, ВС

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар