Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 4 вересня 2011 р.

пам’ятник міністру Табачнику

У Львові відкрили пам’ятник міністру Табачнику

1 вересня 2011 р. Урочиста презентація пам’ятника в межах всеукраїнської акції «З Табачника реформ — як з козла молока»

У День знань, 1 вересня, громадськість Львова не оминула своєю увагою персону чинного міністра освіти Дмитра Табачника. На його честь було відкрито пам’ятник у вигляді козла.
Про це повідомив кореспондент ЗІКу.
Пам’ятник тимчасово встановили одразу перед Львівською мерією. Відкривали його з усім офіціозом, перерізавши червону стрічку. Пам’ятник у вигляді козла в окулярах, який стоїть за трибуною, виготовлений з гіпсу.
Це дійство відбулося в межах всеукраїнської акції «З Табачника реформ – як з козла молока». Організовував акцію громадянський рух «Відсіч»; як повідомила ЗІКу його активістка Ольга Сало, акція має всеукраїнський характер: і Київ, і Донецьк, і Вінниця, і Черкаси, і Остріг, і Дрогобич також долучаються до неї. Кожне місто пропонує свою інтерпретацію цього гасла. «Сьогодні ми представляємо пам’ятник Табачнику, пам’ятник у вигляді рогатої тварини, яка любить капусту, яка вже давно асоціюється у студентів з чинним міністром освіти. Ми нічого нового не вигадували, ми взяли загальноприйнятий образ Табачник-козел і створили пам’ятник міністру», – наголосила Ольга Сало.
За її словами, в День знань це такий сигнал владі, що громадськість тримає руку на пульсі. Надалі з цим пам’ятником організатори відвідуватимуть навчальні заклади Львова й пропонуватимуть студентам підписатися під зверненням до влади Львова, де будуть просити встановити цей пам’ятник в публічному місці, щоб він там стояв доти, доки Табачник буде міністром. «Це має бути постійний сигнал нам, нагадування, що ми ще не довели справу до кінця. Нам треба показати Табачнику, що його місце явно не в прем’єрському кріслі», – каже Оля Сало. До акції студентів не залучали, вона була більш показова, а вже під час рейду по вишах обіцяють залучати студентів.
Нагадаємо, рік тому «Відсіч» уже відкривала навчальний рік у Києві та Львові яскравими перформансами, які анонсували початок чергового етапу кампанії проти політики Міністерства освіти. Тоді міністра в обох містах символізував живий козел, який топтався по загальновизнаних освітніх й наукових нормах і принципах, байдуже ставився до написаних відомими вченими підручників, відмовлявся гризти граніт науки, проте охоче споживав капусту. Після цього весь минулий навчальний рік в країні відбувалися численні студентські акції протесту проти «табачного реформаторства».
Цього року, як кажуть організатори, символ міністра залишився незмінним, а сама акція під назвою «З Табачника реформ, як з козла – молока» пройшла вже у 8 містах з відповідною родзинкою у кожному.
Під час цьогорічної акції члени «Відсічі» також виголошували, що запроваджена Дмитром Табачником політика не пропонує жодних реформ, натомість веде до деградації української освіти і науки. Вони також зазначили, що з часу перебування Дмитра Табачника на посаді жодних справді реформаторських дій і навіть пропозицій суспільство не дочекалося. Натомість Міністерство за цей час «прославилося» наступом на права студентів й навчальних закладів, намаганнями комерціалізувати освіту, зменшити вимоги до претендентів на вчене звання, суттєвим збільшенням корупції, сумнівними фінансовими оборудками, плагіаторськими «подвигами» його керівників, кричущою некомпетентністю та елементарним невмінням організувати роботу, через що, наприклад, неповна забезпеченість школярів підручниками вже стає нормою. Всі «реформи» звелись до закриття шкіл та викреслювання з історії України цілих сторінок, що в час розвитку інформаційних технологій є повним безглуздям навіть з точки зору тих, хто хотів би повернути часи СРСР, коли партія вирішувала, що слід знати населенню, а що – ні.


 Джерело:
http://zik.ua/ua/photoreport/2011/09/01/306673

Немає коментарів:

Дописати коментар