Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 18 травня 2015 р.

18.05.2015р. Б. / Глава УГКЦ у Черкасах: «Кожен, хто вірить у Бога, покликаний поділитися своєю вірою з іншими» (+VIDEO)

Глава Української Греко-Католицької Блаженніший Святослав здійснив Чин освячення каплиці Покрови Пречистої Діви Марії в місті Черкасах.

Під час своєї проповіді до вірних Предстоятель відзначив, що одним із обрядів освячення християнського храму є запалення семираменного світильника, який сьогодні тут горить за новоосвяченим престолом, тому що цей храм стає сучасною «силоамською купіллю».

«Цей храм стає простором просвічення людини», - сказав Блаженніший Святослав.

За його словами, тих сім світильників є символом семи Таїнств, бо тут, у цьому храмі, Христос є і буде назавжди присутній разом із вірними. «Ми можемо сказати, що тут запалився ще один світильник, - світильник нашої віри, віри наших батьків. Тут Христос світлом буде просвічувати і освячувати кожного з нас», - підкреслив Глава Церкви.

У Священному Писанні, пригадав проповідник, ми читаємо, що людина була сотворена на образ і подобу Божу. «Отримавши здатність бачити світло сотворене, вона отримала здатність сповнитися світлом несотвореним, бути носієм Бога. Проповідуючи тут Святе Євангеліє, Христос хоче запалити світильник не лише на престолі, а й світильник віри в Бога в душі кожного з вас. І тоді, будучи просвіченим Його словом, ми стаємо посланими. Кожен із нас, хто вірить у Бога, є покликаний поділитися своєю вірою з іншими, просвітити тих, які сьогодні, можливо, не мають світла, дати надію безнадійним», - вважає Блаженніший Святослав.

«Коли Христос є з нами, - переконує Предстоятель, - ми можемо бути новими людьми на оновленій землі, про яку так гарно писав Тарас Шевченко».

Глава і Отець УГКЦ відзначив, що ми сьогодні живемо в непростий час. «Здається, - сказав проповідник Божого слова, - темрява нас огортає, коли людина не справляється з усім тим, що випадає на її долю. І часто ми шукаємо світла. Запитуємо себе: а що буде завтра, куди нам сьогодні рухатися, як будувати наше життя, щоб ми не були подібні до цього сліпородженого, який сидить і жебрає на узбіччі життя, шукає, коли хтось візьме його за руку, кудись поведе або дасть йому хліб на прожиття. Ми сьогодні запитуємо себе, що нам робити, звідки брати надію. І в цьому храмі Господь нам відповідає, що нашою надією є Він, нашим світлом є Він. Поки ми матимемо це світло, не блукатимемо в темряві, а будемо мати світло життя».

«Бажаю вам відчути того Бога, який приходить до вас», - побажав Блаженніший Святослав присутнім.

На освяченні каплиці Покрови Пречистої Діви Марії були політики, зокрема Юрій Ткаченко, Голова Черкаської обласної державної адміністрації, та Сергій Одарич, міський голова міста Черкаси.


Немає коментарів:

Дописати коментар