Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 11 травня 2015 р.

11.05.2015р. Б. / Українські військовослужбовці розпочали паломництво до Люрду

10 травня капелани УГКЦ разом з військовослужбовцями Збройних Сил України вирушили до Люрду (Франція) на щорічне міжнародне військове паломництво.

Цьогоріч у прощі братиме участь обмежена кількість учасників, а саме 8 військовослужбовців, що служили в зоні АТО. Групу в Люрді супроводжуватиме військовий єпископ Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, о. Любомир Яворський, заступник керівника, та о. Андрій Зелінський, духівник групи, військовий капелан, що неодноразово та на довгі періоди вирушав до зони АТО з душпастирською місією.

«Як і минулого року, сьогодні не час подорожувати. З іншого боку, наша участь у міжнародному заході посеред інших народів світу є дуже важливим показником для нашої держави, – каже о. Любомир Яворський. – Паломництво до Люрду несе в собі глибоку духовну складову, яка сьогодні так необхідна всім, хто пройшов місяці війни на сході в зоні АТО та потребує психологічного, емоційного та духовного відновлення».

Щорічні триденні заходи в Люрді включені до плану Міністерства оборони України. Українська делегація вже 19 раз вирушає до Франції, щоб спільно з іншими народами молитися за мир у всьому світі.

Цього разу заходи в Люрді відбудуться з 15 по 17 травня. Група, що вирушила до Люрду, у Нюрнберзі долучиться до паломників з Литви та Німеччини. За сприяння військового капеланства Німеччини військовослужбовці разом вирушать до Франції потягом спеціального призначення.

Довідка:
Історія міжнародного військового паломництва до чудотворного місця в Люрді бере свій початок з 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег із Німеччини, щоб спільно зі своїми родинами помолитися за мир у всьому світі. Від того часу кількість учасників прощі значно зросла. Сюди приїжджають представники військових відомств із понад сорока країн світу. З 1996 року участь в міжнародному паломництві бере військова делегація Збройних Сил України за сприяння Міністерства оборони.

Немає коментарів:

Дописати коментар