Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 5 травня 2015 р.

05.05.2015р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (27.04 - 03.05)

Минулого тижня, 23 квітня, розпочав свою роботу Постійний Синод. Це вперше Синод відбувається в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії. У блозі Владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду, розповів про основні завдання, які стоять перед Постійним Синодом, а також про підготовку до Синоду Єпископів, який цього року відбудеться у вересні в Івано-Франківську.

26 квітня, у Неділю мироносиць:
Владики Постійного синоду УГКЦ на чолі із Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ, відслужили Архиєрейську Божественну Літургію в прокатедральному соборі Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Самбора. Під час малого входу Блаженніший Святослав виставив для публічного вшанування мощі блаженного священномученика Йосафата Коциловського, які відтепер перебуватимуть у цьому храмі.

Громада м. Помпеї святкувала своє 15-ліття від заснування. Святу Літургію очолив владика Діонісій Ляхович, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії на головному престолі в Базиліці Матері Божої Помпейської. Перед Літургією місцевий єпископ Tommaso Caputo привітав усіх вірних з такою величною подією. У день свята також 11 дітей приступили до Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя.

У понеділок, 27 квітня 2015 року:
Преосвящений владика Венедикт провів з працівниками Курії Львівської архиєпархії виїзне робоче засідання. Зустріч розпочали в Унівській Свято-Успенській лаврі, де Єпископ-помічник Львівської архиєпархії звершив Божественну Літургію. Разом з ним молились працівники Курії, випрошуючи в Господа благословення і наснаги у праці для добра Церкви.

Архієпископ та Митрополит Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Кир Володимир Війтишин освятив та благословив на щасливу дорогу позашляховик LAND ROVER, який був придбаний Архієпархією та цього ж дня був відправлений в зону бойових дій на потреби батальйону "Айдар".

Цього ж дня Владика Дмитро (Григорак) благословив реанімобіль, який придбали та передали українські громади УГКЦ в Італії. Цими днями на Схід буде відправлено ще один реанімобіль для українських військових. Призначений він для Артемівського військового госпіталю.

Упродовж 27-28 квітня в Дрогобичі відбулися курси для нововисвячених єпископів. Під час цих курсів новопоставлені архиєреї пізнали специфіку єпископського служіння в богословському, канонічному й душпастирському контекстах Української Греко-Католицької Церкви. У перший день з доповіддю "Глобальний вимір УГКЦ" виступив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Під час доповіді Предстоятель УГКЦ розповів владикам про цінність і виклики глобального виміру УГКЦ, а також про структуру УГКЦ в Україні і на поселеннях.

У вівторок, 28 квітня 2015 року:
До Митрополичих палат Свято-Юрського комплексу завітали школярі, які стали переможцями конкурсів, що відбувалися в рамках проведення Тижня католицького шкільництва в Україні, що тривав з 15 по 21 квітня. Нагороди переможцям вручив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, взяв участь у науково-практичному семінарі та освятив і поблагословив приміщення реставраційних майстерень кафедри Реставрації архітектурної та мистецької спадщини Національного університету «Львівська політехніка».

2 травня відбулася Архиєрейська Божественна Літургія та освячення храму св. Володимира в Херсоні, яке здійснив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Освячення відбулося у співслужінні Апостольського Нунція - Архиєпископа Томаса Едварда Ґалліксона, Секретаря Апостольської Нунціатури – Монсеньйора Пйотра Тарнавскі, владик УГКЦ: Михаїла (Бубнія), Екзарха Одеського та адміністратора Кримського Екзархату, Василія (Івасюка), Єпарха Коломийсько – Чернівецького, Василія (Тучапця), Екзарха Харківського, а також Бронеслава Бернадського, ординарія Одесько-Сімферопольського РКЦ, численного духовенства та мирян.

3 травня 2015 року в Неділю розслабленого Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав греко-католицьку парафію Різдва Пресвятої Богородиці, що в смт. Зеленівка на Херсонщині. Тут він очолив Архиєрейську Божественну Літургію разом із владикою Василем (Івасюком), Єпархом Коломийсько-Чернівецьким, та місцевими священиками.

3 травня 2015 року до храму Святого священомученика Юрія (с. Вижняни, Золочівський р-н. Львівська обл.) завітав Преосвященний владика Венедикт єпископ-помічник Львівський.  Владика Венедикт звершив Архиєрейську Божественну Літургію та Чин поставлення у диякони піддиякона Тараса Мисяковського.

Пастирське послання Блаженнішого Святослава про ідентичність та місію УКУ з нагоди Року митрополита Андрея

«Якщо хтось віддає власне життя заради свого народу, тоді смерть є не так трагедією, як жертвою», − Блаженніший Святослав. Блаженніший Святослав дав інтерв’ю для «Ukraine Today». Пропонуємо вашій увазі текстову версію розмови.

Глава УГКЦ: Пам’ятник Шептицькому у Львові – моральний обов’язок львів’ян. Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у інтерв’ю журналу «Наш Собор»

Владика Борис (Ґудзяк): «У найбільш тяжкий момент не можна відступати, а треба зробити ще три кроки вперед»

Анонси:
13 травня 2015 року, в м. Перемишляни, відбудеться VІ Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ, присвячена шостій річниці проголошення блаженного священномученика Омеляна Ковча покровителем душпастирів Української Греко-Католицької Церкви.

15-17 травня 2015 року, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці, відбудеться ХХІІ Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів».Цьогоріч тема співзвучна з надією та впевненістю: «Вихід є. Вихід триває».

16 травня 2015 р.Б., відбудеться III Єпархіальному З'їзді Молоді "ТИ ДЛЯ УКРАЇНИ - УКРАЇНА ДЛЯ ТЕБЕ". Ця зустріч молоді відбудеться на території Катедрального Собору Верх. Апп. Петра і Павла у м. Чорткові. Єпарх Бучацький - Владика Дмитро (Григорак) разом із Комісією у справах молоді Бучацької Єпархії УГКЦ ласкаво запрошують усіх взяти участь.

17 травня 2015 року представники Комiсiї УГКЦ у справах родини спiльно з прородинними рухами запрошують християнськi сiм'ї на форум сiмей "Подружнє життя сповнене радiстю". Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах родини.

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар