Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 12 серпня 2013 р.

12.08.2013р. Б. / Черговий етап святкування хрещення Русі

Хрещення Русі
Як уже повідомлялося, 15 червня 2013 р. у Ватикані оприлюднено інформацію, що Папа Франциск призначив кардинала Андрюса Юзаса Бачкіса, вислуженого архиєпископа Вільнюса, своїм спеціальним легатом для участі у святкуваннях 1025-річчя хрещення Русі-України, що відбудеться в Києві 17-18 серпня 2013 р.
 
У ці дні святкування організовує УГКЦ. З цієї нагоди у Києві відбуватимуться засідання Синоду Єпископів УГКЦ, проща, у якій візьмуть участь вірні з України та діаспори, а також буде освячено у Києві патріарший собор Воскресіння Господнього. 

У суботу, 10 серпня, оприлюднено номінаційний лист Святішого Отця до кардинала Бачкіса і названо склад делегації, що супроводжуватиме його під час цієї місії. До неї увійшли о. Ігор Шабан, відповідальний в УГКЦ за екуменічні стосунки, та о. Юстин Бойко, СУ. 

У своєму листі Вселенський Архиєрей відзначає, що Церква в Україні урочисто святкує 1025-річчя, відколи народ Київської Русі, завдяки великій ревності святого Володимира, Київського князя, прийняли Таїнство Хрищення в ріці Дніпрі. І відтоді на цих землях розквітли щедрі плоди звіщення Євангелія. За словами Святішого Отця, цей ювілей «улюбленого українського народу» заслуговує на його особливу увагу та молитви, а тому він, відповідаючи на прохання Блаженнішого Святослава Шевчука, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, постановив призначити достойного мужа, який би передав учасникам святкувань його вітання. Зрештою, зазначає Папа, це свято є причиною радості не лише пастирів та вірних УГКЦ, але також братнього латинського та інших обрядів, адже все це чинить один і той самий Святий Дух, який розподіляє щедрі дари і творить чудеса.
 
За матеріалами: Радіо Ватикану 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар