Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 22 листопада 2016 р.

22.11.2016р. Б. / Відкритий хакатон «Протидія корупції»

Корупція – одна із хвороб, якою хворіє сучасне суспільство. В українському контексті ця проблема є однією із найболючіших, про що сигналізують результати низки соціологічних опитувань та досліджень. Досліджуючи різні суспільні виклики, Церква також сформулювала позицію стосовно цього руйнівного явища і нещодавно Українською Греко-Католицькою Церквою було створено Центр протидії корупції, метою якого є поширення її позиції стосовно даної проблеми серед громадськості.

19 листопада 2016 року Комісією УГКЦ Справедливість і Мир було організовано відкритий Хакатон «Протидія корупції», який відбувся в Києві у приміщенні коворкінгу MediaHub.

Під час заходу було презентовано мету, завдання та напрямки новоствореного Центру протидії корупції УГКЦ. Голова Центру Петро Дарморіс наголосив на його унікальності серед низки існуючих громадських організацій та рухів, які переймаються даною проблемою: «Центр протидії корупції УГКЦ створений не для розробки альтернативних реформ чи контролю за діяльністю владних інститутів або за стилем життя окремих посадових осіб. Основними векторами нашої діяльності є громадянська освіта, виховання свідомих «агентів суспільних змін» - особистостей з моральним  переконаннями і силою волі протидіяти корупційним схемам. А також реалізація пасторальної програми, ціллю якої є боротися з корупцією як з гріхом і хворобою, яка дуже глибоко пронизує наше суспільство».

В хакатоні взяли участь також представники владних структур різного рівня, дипломатичного корпусу, освітньої сфери, бізнесу, громадських організацій та ініціатив, метою діяльності яких є протидія корупції в різних сферах суспільного життя, а також усі бажаючі долучитись до дискусій та обговорень з приводу цієї проблематики. Всі учасники прийняли резолюцію хакатону, яка буде згодом опублікована.

Немає коментарів:

Дописати коментар