Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 29 липня 2016 р.

29.07.2016р. Б. / "Капелан застрелив двох бойовиків, захищаючи нашого солдата" - Руслан Коханчук (+AUDIO)

В ефірі програми "Не пісні розмови" на Радіо Марія спілкувалися з полковником, організатором духовної підготовки воєнних капеланів при Міністерстві Оборони України.

Один єпископ УГКЦ провів на передовій фронту РУВ (в т.зв. "зоні АТО") всю свою відпустку. Коли про це дізнався Блаженнійший Святослав ШЕВЧУК, подзвонив йому і сказав багато веселих слів. Той єпископ пригадував: "Згадую епізод, ми їхали з воїнами в БТР і вони акуратно прикривали мене своїми тілами".

Знаю три випадки, коли капелан використовував зброю з метою самозахисту. Міжнародне гуманітарне право дає такий дозвіл. Якщо є безпосередня загроза його життю, або життю тих, хто є беззбройним, і здаються, а їх знищують. Була ситуація: нашого пораненого солдата намагалися добити, капелан вихопив автомат і розтріляв двох нападників. На нього наклали церковні санкції. Військові намагалися його виправдати. Але ситуація дискусійна. Конференція єпископів, церковне керівництво має дати грунтовне і ясне тлумачення до виїзду капелана на фронт.

Ще одна драматична історія. Капелан Ігор Петренко потрапив у полон, пробув там 50 днів. Його страшно били. Але від початку він твердо вирішив для себе, зброї - ні!

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар