Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 7 березня 2016 р.

07.03.2016р. Б. / ПІД ПОКРОВОМ ІКОНИ "МИЛОСЕРДЯ ДВЕРІ" УКРАЇНЦІ В РИМІ ВШАНОВУВАЛИ ГЕРОЇВ І ВИСТУПАЛИ ПРОТИ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ

У другу річницю розстрілів мирних протестувальників в Києві, окупації Криму та російської агресії проти України на розлогій площі Есквілінського пагорбу біля Папської базиліки Санта Марія Маджоре в Римі зібралася українська спільнота Риму та інших міст Італії разом з італійськими друзями, щоб молитовно згадати невинно убієнних під час Революції Гідності в Україні та молитися за мир в Україні і припинення путінської агресії проти України.

Дощова погода не завадила українцям чисельно зібратися на площі біля відомої базиліки Санта Марія Маджоре. Спочатку відбувся спільний молебень за Україну та поминання жертв Небесної сотні і війни на Донбасі.

Молебень до Богородиці очолив владика Іриней Білик, Канонік цієї Базиліки у співслужінні з  владикою Борисом Гудзяком, Єпископом Паризької єпархії УГКЦ. З ними співслужили численні священослужителі УГКЦ, які навчаються та душпастирюють в Італії, українські студенти-богослови. На Есквілінський пагорб прибув також Посол п.Євген Перелигін разом з співробітниками Посольства України в Італії.

Владики звернулися до присутніх своїми духовними міркуваннями-настановами та закликом до молитви і Божої допомоги та Покрову Пресвятої Богородиці над всім нашим українським народом та уділили всім присутнім Архієрейське благословення.

Спільна молитва українських та італійських сердець і Молебень до Богородиці навіть припинили дощ і розігнали сірі хмари та відкрили небо.

«Вже два роки Україна спливає кров’ю, хоронячи щодня своїх Героїв. Кращі сини і доньки України на лінії фронту щохвилини ризикують своїм життям, захищаючи мирний сон українців. Ми, перебуваючи далеко від Батьківщини, не можемо мовчати! Велелюдним протестом проти російської агресії підтримаймо Україну, наших Героїв!» – наголосив голова Оргкомітету Євромайдан-Рим Олесь Городецький.

Саме цими словами звертаємося до Вас, прагнучи підкреслити, що наш небесний Отець, дітьми якого всі ми є, є Богом любові. В любові ж немає насильства. Любов, тобто Бог, дає нам вільність, свободу.

У день другої річниці жорстокого кровопролиття на Майдані, вшановуємо пам’ять розстріляних під час Революції Гідності. Жертви подій, пов’язаних із насильницькими діями у Києві та на Сході України, закликають нас, християн, та всіх людей доброї волі заново взяти відповідальність за те, як виглядає наше сьогодення та виглядатиме майбутнє.

Нашими молитвами огортаймо героїв Небесної сотні, які віддали життя заради доброго майбутнього. В собі плекаймо мужність та відвагу жити чесно й у правді. Просімо у Господа необхідних благодатей для керівників нашої держави, щоб вони гідно виконували своє служіння. І не втрачаймо надії на те, що мирний час настане.

З вірою та довірою в Божу силу та міць просімо Всевишнього благодаті мирного розв’язання даної конфліктної ситуації в Україні. Благаймо теж Господа за посередництвом Діви Марії, Цариці Миру про мир у кожному людському серці.

Після виступів центральними вулицями Риму під синьо-жовтими прапорами пройшла велелюдна хода.  Колону супроводжувала українська ікона "Милосердя Двері", якою Папа Франциск відкрив у Ватикані Святий Рік Милосердя.

Учасники маніфестації, привертаючи увагу італійського політикуму та громадськості до подій в Україні, закликали європейських партнерів до солідарності з нашою державою у протидії агресії з боку Росії.

Таким чином українська громада прагнула нагадати світові про агресивну політику Росії та потребу більш жорсткої позиції, ізоляції і продовження санкцій щодо Російської Федерації країнами ЄС. Також активісти закликали світ сприяти звільненню українських політв’язнів з російського полону Учасники апелювали до громадян Італії та її уряду, вимагаючи посилити антиросійські санкції та збільшити гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від російської агресії на Донбасі.

«Наша мета максимально повідомити про реальну ситуацію в Україні, що війна там і досі триває, і вона не так далеко від кордонів Італії», – повідомила одна з організаторів національної ходи Мар’яна Тріль.

Учасники національної ходи в Римі ухвалили резолюцію до італійського уряду. Вони просять зберегти та посилити економічні санкції проти Росії. Також від італійських політиків вимагають активізувати дипломатичні канали, щоб змусити російський уряд дотримуватись норм міжнародного права і зупинити агресію в Україні. Серед вимог є збільшення гуманітарної допомоги людям, які постраждали внаслідок війни на Донбасі.

Після завершення акції її учасники зібрали кошти на автомобіль для проведення евакуації та медичне обладнання шпиталів в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар