Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 4 березня 2016 р.

04.03.2016р. Б. / Росія боїться УГКЦ, - владика Венедикт

Росія завжди боялася УГКЦ і дотепер боїться. Разом з тим вона боїться Україну. Чому? Бо Україна ніколи не була і не буде така як Росія. Про це вчора, 3 березня, у Львові під час сніданку з журналістами розповів єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ, владика Венедикт (Алексійчук), повідомив кореспондент Гал-інфо.

За його словами, починаючи із псевдособору 1946 року, російська влада боялася УГКЦ і до тепер боїться. Вони не мають стільки претензій до римо-католиків, як мають до греко-католиків.

«Україна є інакшою, бо вона має геть інакші переконання. Бо вона має таку Українську Греко-католицьку церкву, яка, незважаючи на усі труднощі, сформувала саме таку Галичину. Проблема дуже проста – це є сила, яка не підконтрольна, а ніхто не хоче мати 5 млн людей, на яких ти не маєш ніякого впливу. Тому була підстава того псевдо-собору. Ми завжди мали конфлікти з владою», - сказав він.

Немає коментарів:

Дописати коментар