Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 28 грудня 2015 р.

28.12.2015р. Б. / Глава УГКЦ: «У цьому періоді буття українського народу важливо сповнити особисте життєве завдання»

У час, який ми зараз переживаємо, ми зазвичай робимо підсумок cвого життя впродовж останнього року. Гадаю, кожен із нас, українців, бачить, що в цей час війни Бог є діяльний і присутній з нами. Він готує нас до чогось великого. Але кожен із нас повинен у той час здійснити своє покликання…

Про це говорив учора, у 30-ту неділю по Зісланні Святого Духа, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у Гошівському монастирі сестер Пресвятої родини. Співслужив із Главою УГКЦ владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ.

Проповідник відзначив, що Бог, в якого ми віруємо, якого ми ісповідуємо особистим життям, Бог, якого ми свідчимо в суспільному житті, не є Богом бездіяльним чи байдужим до життя та існування людини і сотвореного світу. Навіть більше, Він говорить до людини і не просто говорить. Він її кличе. Запрошує, аби людина прийшла до Нього і взяла участь у Його житті, у Його блаженстві, у Його багатстві. Якраз саме такий образ Бога бачимо в сьогоднішній притчі... Цей господар, який готує вечерю і запрошує всіх, є образом нашого Бога.

На переконання Блаженнішого Святослава, Господь Бог є господарем часу, але Він цей час готує… Церква сьогодні святкує пам'ять праотців. «Готуючи нас до Різдва, – сказав Предстоятель, – сьогоднішня неділя каже: ось повнота часу зближається. Той момент, який Святе Письмо називає «повнотою часу», є моментом народження Ісуса Христа, який стає ключем, центром історії всього людства. Різдво Христа назавжди поділить усю історію людства на до і після. Праотці, яких ми сьогодні згадуємо, це були ті, які відповіли на поклик, запрошення Боже... Саме оця відповідь на покликання була інструментом, яким Господь Бог готував повноту часу».

Приклад праотців, вважає проповідник, є тим прикладом, який промовляє: вчиніть і ви так само, не пропустіть, не відмовтеся від цього запрошення, бо хто відмовиться, вовік не скуштує вечері Господа, як каже нам сьогодні Святе Євангеліє.

«Тому, – відзначив Глава Церкви, – я сьогодні прибув до цієї святої обителі – до монастиря, щоб подякувати всім богопосвяченим особам нашої Церкви, зокрема сестрам у Гошівській обителі, щоб вони вірно сповняли впродовж цього року своє покликання і своє завдання. У цьому храмі скільки людей віднайшли своє покликання. Як багато людей наново зрозуміли і поновили своє професійне покликання. Але особливо я хочу подякувати нашим сестрам за те, що цей храм у цьому році став лічницею для всіх, хто постраждав унаслідок бойових дій. Скільки воїнів РУВ пройшло тут духовну і психологічну реабілітацію».

«Ми бачимо, – вважає Блаженніший Святослав, – як важливо нам у цьому періоді буття українського народу і Української Церкви сповнити особисте життєве завдання. Бог кличе. Він готує. Він є перший в тому, що пропонує кожному з нас. Але тепер вибір є за нами».

Предстоятель закликав усіх і кожного: «Станьте вибраними, станьте обранцями Божими, щоби взяти участь уже тут, на землі, в Його радості, в Його блаженстві і в повноті особистого життя, у часі, в якому визначив нам наш Господь у повноті і радості святкувати Різдво Христове».


Немає коментарів:

Дописати коментар