Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 6 грудня 2015 р.

06.12.2015р. Б. / "Обісраний фінал православ'я". Кураєв про ядерний драйв РПЦ

"Дуже правильне рішення було прийнято: можливість для Росії захищатися в будь-яких країнах і регіонах світу навіть без згоди тих, хто там панує, від загроз, що стосуються нашої країни. Ми маємо на це право. Ми маємо право відігравати серйозну роль у світі. Ми маємо право попереджати, у тому числі силою, будь-які загрози, які стосуються нас сьогодні або в майбутньому, в тому чи іншому регіоні світу. Так повинна себе вести велика світова держава, тим більше держава зі своєю місією, зі своїм розумінням історії.

Занадто часто в другій половині ХХ століття Росія відходила від того, щоб піти на принцип, поставивши на те, що відбувається  все, в тому числі власне життя. Ми почали відступати з Карибської кризи, ми тоді злякалися прямого зіткнення. Потім це відбувалося багато разів. Нам потрібно і можна було тоді наполягти на своєму.

Зараз відступати більше нікуди - позаду Москва в прямому сенсі цього слова. Тому сьогодні треба ясно сказати: "Ні". Ми або не будемо жити ніяк, або не будемо жити за тими правилами, які нам нав'язуються ззовні будь ким, будь то ультраліберальні еліти або псевдомусульманскі, фанатські.

Сьогодні була проявлена воля народу, об'єднання, розкриття дрімаючих сил народу, таке ж, як в 1941 році в протистоянні нацизму - це єдине, що може Росію змусити рухатися вперед. Нам нудно, багато втомилися, багато хто відчуває несправедливість, безперспективність життя. Потрібен новий драйв. Не вистачає його. Ми все-таки народ-воїн".

(Від ІП: автор Наведеної вище цитати - протоєрей Всєволод Чаплін, голова Синодального відділу Московского патріархату зі стосунків Церкви та Суспільства.) 

Ці слова офіційного спікера патріархії означають одне: вся велика традиція християнської думки безсила перед стьобом таких ось апаратників. Вона, традиція, не може їх, церковних володарів, спонукати до євангелізації мозку. Церква не може християнізувати своїх же очільників.

Тому що після всіх правильних слів і конференцій "за мир у всьому світі" все одно прийде ось такий рясофорний боров і покладе поверх всіх євангелій не скажу що.

І всі ці ісихазми і анахорети, періхоресіси і космічні теозиси в перекладі на апаратно-патріархійний жаргон означають лише одне: фюрер, ти маєш право превентивно і навіть ядерно бомбити кого побажаєш по всій планеті, а ми будемо радісно "подвізгівать"! А вже своїх холопів можешь санкціонувати і санувати як побажаєш і знову ж таки з сугубого нашого благословення! Ми ж обіцяли це називати "християнством".

І що толку від п'ятірок і дисертацій з догматичного богослов'я, якщо вихлоп в підсумку ось такий: "сильний має право на все, тому що він сильний!"?

Що толку пишатися своїм "стародавнім канонічним правом" і іменувати себе "найдавнішим правовим інститутом країни", якщо все право зводиться до того, що "сильний" має право в будь-якій точці світу побачити "приховану загрозу" своїм інтересам і превентивно відбомбитися по ній (Не питаючи тубільних вождів або ООН)?

У нас є Ідея, і вона дозволяє нам влаштувати ядерний апокаліпсис! Ну або хоча б трошки підбадьорити свій драйв бомбардуванням чужих країн ...

Церкво Христова, тобі не соромно? Ні краплі? За те, що від твого імені говорять таке і говорить такий?

Триста владик, це ж від вашого імені, за вас і замість вас Чаплін висловив ваше переконання. Промовчите? Значить, згідні?

Вам теж потрібен новий військовий драйв?

Якщо ви не зрозуміли мови Чапліна і його термінологію, поясню:
"Потяг, драйв - інстинктивне бажання, що спонукає індивіда діяти в напрямку задоволення цього бажання. Психічний стан, що виражає недиференційовану, неусвідомлену або недостатньо усвідомлену потребу суб'єкта, - вже має емоційне забарвлення, але ще не пов'язаний з висуненням свідомих цілей.

Джерело потягів - збудливий процес в якомусь органі, а найближча мета потягу - припинення цього роздратування (задоволення потреби).

З початку 1920-х років Фрейд поділяв:
- Потяги до життя - життєстверджуючі, чия мета - збереження і розвиток життя у всіх його аспектах; сюди відносяться потяги сексуальні (див. лібідо), а також потяг до самозбереження;
- Потяги до смерті і руйнування (мортидо) - (несвідомо) властиві індивіду тенденції до саморуйнування, агресії ".

Ченці, ось вам нова аскетика: самцевий потяг треба не гасити, а сублімувати в волю до влади і до перемоги, до руйнування сусідів, всього світу і навіть самих себе.

Згодні? Чаплін - ваші уста і ваша нова віра. Про розп'ятого на Голготі Невдаху забудьте. Ви ж  насправді в монастирі пішли не Христу служити, а Імперії і її ВеликійІдеї. Чи не правда?

Ви, ченці, так любите на дозвіллі попліткувати про "всеєресі екуменізму", про підміни батьківської віри, про те, що збереженню чистоти православної віри загрожують всякі новомодні спокуси. Під цю кваліфікацію нове Чаплинське кредо ніяк не підходить? Воно ваше? Може бути ... Але чи точно воно Христове?

Богослови, вам належить важка робота. Чаплін всього лише розвинув слова нашого президента про те, що "П'ятдесят років тому ленінградська вулиця навчила мене: якщо бійка неминуча - бий першим" http://lenta.ru/articles/2015/10/23/valdai/.

Ну так, в пивнeirf[ такі поради знайти нескладно. Але ваші ж  університети були іншими! Неважливо. Тепер вам належить знайти цитати з Писання як Старого, так і Нового Завітів, так само як зі Святих Отців та Соборних діянь з аналогічною духовною порадою: "бий першим!". Гугл вам на допомогу!

І пам'ятайте: якщо ви належних цитаток не знайдете, а просто промовчите, все одно будете ходити обісраними з усіма вашими дисертаціями.

Бо ціна вашої давньогрецької ерудиції і вашої віри була виважена і виявилася нікчемною: Великий Чаплін кінчиком свого язика зміг перевернути всю християнську етику - і весь нібито соборний "організм любові" мовчки і з посмішками втерся.

Екзегети, напружте ваші м'язи: треба встановити параолімпійський рекорд по гнучкості мови і хребта. Бо древні слова "блаженні миротворці" треба перетkevfxbnb так, щоб на виході з'явився ... Чаплін, який закликає оздоровчу війну на ваші голови.

Никодимівці, ваш Авва вчив вас "іронічному богослов'ю". Він цитував слова св. Івана Златоуста: "Силою і необхідністю підкорив нас Бог один одному і не попустив досягати своєї користі інакше як шляхом користі інших". Брехав владика Никодим? Насправді він вчив вас лише одному - "завжди прислужуйте будь-якій владі!"?

Реакція найпершого учня Никодима - патріарха Кирила - на ці чаплінські слова і дасть відповідь на це питання.

Дисциплінарна комісія, у вас немає питань по психічному моральному здоров'ю протоієрея, готового вітати війну, виходячи з принципу "Мені нудно, біс!"?

[Пушкин. Сцена из Фауста:
Фауст
Мне скучно, бес.
Мефистофель
Что делать, Фауст?
Таков вам положен предел,
Его ж никто не преступает.
Вся тварь разумная скучает:
Иной от лени, тот от дел;
Кто верит, кто утратил веру;
Тот насладиться не успел,
Тот насладился через меру,
И всяк зевает да живет —
И всех вас гроб, зевая, ждет.
Зевай и ты.]

Живописці, занурте ваші кисті і напишіть картину маслом, фіксуючу сей зворушливий момент: Церква Христова, яка звинувачує мирний спосіб життя!

Так, це інтелектуально-моральний фінал. Якщо не буде голосів протесту зсередини церкви і ВИМІТАННЯ Чапліна з будь-яких адміністративних коридорів патріархії.

Ні, ритуально-фінансова контора залишиться. Але її претензії на "моральне учительство", на "духовний провід" і "звіщення волі Божої" стануть очевидно-нікчемними, смішними і навіть блюзнірськими.

Благоутробіє чаплінських побратимів і співслужителів продовжить вивергати благоуветливі слова і високі настанови. Але всі вони  будуть множитися на цей чаплінський нуль і тим самим обнулятимуться. Бо що толку слухати безпринципних боягузів, що бояться ні, не Сталіна, а Чапліна?!

Сповіщена офіційно і не оспорена організацією нісенітниця сприймається як кредо самої  організації.

Минув уже тиждень з хвилини ефіру. Це більше, ніж п'ять днів, визначених законом: "У разі, якщо керівник або член керівного органу релігійного об'єднання робить публічну заяву, що закликає до здійснення екстремістської діяльності, без вказівки на те, що це його особиста думка, відповідне релігійне об'єднання зобов'язане протягом п'яти днів з дня, коли зазначена заява була зроблена, публічно заявити про свою незгоду з висловлюваннями чи діями такої особи. Якщо відповідне релігійне об'єднання такої публічної заяви не зробить, це може розглядатися як факт, який свідчить про наявність в їх діяльності ознак екстремізму". (Закон про протидію екстремістської діяльності, ст. 15).

І останнє: Чапліна все одно не існує. Це всього лише his master's voice.

Джерела: FB диякона Андрєя Кураєва (РПЦ) 

 istpravda.com.ua

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар