Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

14.02.2014р. Б. / Глави церков шукають на міжнародній арені мирний вихід з кризи для України

ВАШИНГТОН – Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет (Денисенко) та Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) провели низку зустрічей із державними службовцями та політикумом США, а також відвідали заходи за участі чисельної української діаспори.

Основною темою зустрічей стали шляхи мирного виходу з тієї суспільно-політичної кризи в Україні, яка спричинила масові протести по всій країні, повідомляє Інститут релігійної свободи.

З нагоди щорічного дня України в США глави Церков зустрілись з членами Української Конгресової Спілки у Конгресі США. Окрема зустріч з очільником цієї Спілки конгресменом Марсією Каролін Каптур відбулася наступного дня у будинку Палати представників Конгресу.

На запрошення Конгресу США ієрархи церков разом із українськими політиками взяли участь у 62-у Національному молитовному сніданку за участі Президента США, конгресменів та сенаторів. Такий молитовний захід відбувається щороку, починаючи з 1953 року, кожного першого четверга лютого. Ця подія організована для понад 3200 осіб з 140 країн світу, щоб утвердити релігійні цінності та надати унікальну можливість політичним, громадським і бізнесовим лідерам налагодити контакти заради суспільного блага.

Після цього у глав українських Церков відбулася зустріч із Віце-президентом Джозефом Байденом, співголовою Гельсінської комісії США конгресменом Крістофером Смітом, головою європейського комітету в Сенаті США сенатором-демократом Крістофером Мерфі, помічником Державного секретаря Еріком Рубеном та іншими посадовцями Державного департаменту США.

Під час зустрічей Патріарх Філарет розповів про протести, які відбуваються в Українській державі та спричинені недовірою людей до чинного уряду, та про економічні проблеми країни.

Він означив роль Церкви у врегулюванні нинішньої глибокої кризи та попросив владу США допомагати Україні – і у збереженні територіальної цілісності, і у відверненні дефолту, і, найголовніше, у вступі України до Європейського Союзу асоційованим членом.

При цьому Верховний архієпископ Святослав наголосив, що протести в Україні не політичні, а викликані вибором майбутнього держави.

Першоієрарх УГКЦ закликав владу США бути посередником між урядом і народом у врегулюванні сьогоднішньої ситуації в Україні. Він повідомив американських чиновників також про випадки порушення прав людини в Україні у контексті останніх політичних подій.

Нагадаємо, що після зустрічей з президентом України та лідерами опозиції Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала відновити конституційний лад та повноту прав і свобод громадян.

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар