Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 13 березня 2014 р.

13.03.2014р. Б. / Путін не зупиниться, світ не допоможе. Єдина надія — Бог


Не виглядає на те, щоб Путін збирався зупинятися, світ теж не робить активних кроків, аби допомогти Україні проти російської агресії. Єдиною нашою надією є Бог, — вважає єпископ Одесько-Сімферопольської дієцезії Броніслав Бернацький. Про це він пише у своїй заяві щодо ситуації в Криму. Владика наголошує, що «Крим був місцем, де люди різних національностей жили в мирі та гармонії. А зараз він став місцем народної ненависті і конфліктів».
 
На думку єпископа, Путіна розізлила революція в Україні та можливість змінити ситуацію в нашій країні на краще: «Український народ показав цілому світу своє прагнення будувати нове, більш справедливе суспільство. Але Росія Путіна з імперських причин не може цього дозволити.» 

Католицький ієрарх наголошує на тому, що після закінчення Олімпіади Росія ввела в Україну війська, у той же час, російсько-український кордон перетнуло багато громадян Росії, які намагаються дестабілізувати ситуацію також в інших куточках держави. Результати референдуму, переконаний єпископ, уже вирішені наперед: Росія хоче забрати Крим собі. 

Проте, додає єпископ Бернацький, це тільки початок, після Криму прийде черга сходу і півдня України, а може навіть цілої країни. «Це є частина ширшої політики Путіна, яка відома з воєн у 1992 році в Придністров’ї і у 2008 році проти Грузії. І знову це діє! Російська армія в Криму, а Європейський Союз і США – «глибоко занепокоєні» і «застерігають» Путіна. Світ говорить, критикує Росію і робить те, чого очікує Путін – конкретно нічого. Ця нестача реакції є небезпечно подібна до історії 1933-1939 років, коли відсутність реакції призвела до початку ІІ Світової війни.» 

Єпископ закликає до молитви за Україну, за мир на нашій землі, за те, щоб Боже Милосердя зупинило війну. «Спостерігаючи за розвитком подій бачу, що немає жодної надії на те, що Росія зупиниться, і разом з моїми земляками бачу, що коли міжнародні сили не допомагають Україні, нашою єдиною надією є Бог.» також владика просить уряди всіх світових держав зробити усе можливе для стримування Росії, «поки не пізно для нас і цілого світу». 

Нагадаємо, до посту та молитви за Крим закликав також єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії Яцек Пиль. 

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар