Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 27 лютого 2013 р.

27.02.2013р. Б. / В Україні хочуть запровадити інститут військового капеланства



ВійськовіЗасідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України відбулося вчора, 26 лютого. Розпочав засідання голова Ради єпископ Станіслав Широкорадюк.
 
Серед питань порядку денного була обговорена зустріч архиєпископа Августина з Міністром оборони Україні. Помічник міністра А. Ю. Соколов виступив про спільні завдання Ради на І півріччя 2013 року. 


Від Української Греко-Католицької Церкви був присутній о. Любомир Яворський,  заступник керівника Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України, який доповів про результати участі представників Ради в щорічному міжнародному з'їзді військових капеланів у Стокгольмі. 

На засіданні Ради було відзначено проблему участі священнослужителів у комплектуванні миротворчих місій протягом останніх років та можливі шляхи її розв'язання. Учасники засідання заторкнули питання впровадження інституту військового капеланства в Україні. 

Від Міністерства оборони взяв участь О. М. Щербінін, т.в.о. директора Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, та полковник Р. М. Коханчук, старший офіцер відділу роботи з громадськими релігійними організаціями і шефських зв’язків Департаменту соціальної і гуманітарної політики Міністерства Оборони України. Від Генерального Штабу взяв участь капітан 1-го рангу А. В. Коренько, заступник начальника управління Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України. 

На сьогодні Україна направляє своїх миротворців у Ліберію, Косово та Конго. Згідно з домовленістю між традиційними українськими конфесіями, капелани від українських Церков сповняють свою місію для миротворців почергово. Капелани від УГКЦ виконували свою місію у Косово вже 4 ротації. 

Джерело:    КРЕДО

1 коментар:

  1. В інший час і за інших розкладів та обставин, я міг би тільки щиро радіти за "наше" військо, взв'язку з введенням інституту капеланства, але... якби ж не ті московські попи, які виразно лобіюють не Божі, а імперські інтереси, в усіх сферах життя України. То ж нині, як на мене, це дуже сумна подія і з лихими наслідками для всіх військовослужбовців та українців...

    р.Б. Леонід.

    ВідповістиВидалити