Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 14 лютого 2013 р.

14.02.2013р. Б. / Патріарший собор Воскресіння Христового буде освячено у серпні


Відповідно до рішення Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувається цими днями в Княжичах біля Києва, під час Міжнародної всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України, 18 серпня 2013 року, освятять будівлю цього храму.
 

Освячення собору ще не означає завершення його будівництва, пояснив Блаженніший Святослав (Шевчук), нині завершений лише екстер’єр. «Щоб можна було освятити собор, відповідно до приписів Церкви, потрібно спорудити в ньому нерухомий жертовник, - пояснює Патріарх УГКЦ. -  Тому освячення храму полягає, передусім, в освяченні жертовника, престолу».

За словами Блаженнішого Святослава, час освячення буде символічним. «До Києва прибудуть паломники з усього світу, щоб відсвяткувати Хрещення Русі-України. Із цієї нагоди у Києві проходитиме Синод Єпископів УГКЦ і тут будуть наші владики з цілого світу. Крім того, ми очікуємо чисельної присутності гостей із Східних Католицьких Церков Європи і Глав Єпископських Конференцій Латинських Церков із різних країн», - пояснив Патріарх УГКЦ. 

Обрядовим освяченням передуватиме цілонічне чування молоді. Після Літургії на березі Дніпра відбудеться відновлення хресних обітів, освячення води і обряд Хрещення дорослих, які будуть до цього готуватися. 

«Ми вдячні всім тим, які докладають своїх зусиль до підготовки освячення  Патріаршого собору Воскресіння Христового та організації цього паломництва. Хочу запросити всіх наших вірних на прощу до Патріаршого собору і взяти участь у його освяченні», - сказав Блаженніший Святослав.


За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар