Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 10 лютого 2013 р.

10.02.2013р. Б. / УПЦ МП продовжує з нападками на УГКЦ


"Труднощі, які виникли у відносинах між православними і греко-католиками в Україні на початку 1990-х років, дійсно багато в чому вже подолані, але слід визнати, що сьогодні виникають нові виклики", - заявив кореспонденту "Інтерфакс-Релігія" у середу секретар синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків з міжхристиянських відносин протоієрей Димитрій Сизоненко.
 
Крім того предстоятель Української православної церкви "не без підстав стурбований спробами Греко-католицької Церкви створювати і розвивати свої структури в регіонах з переважаючим православним населенням". Співрозмовник агентства зауважив, що на словах офіційні представники УГКЦ заявляють про своє прагнення до досягнення єдності серед православних на Україні , "але на практиці здійснюють дії, спрямовані на досягнення протилежного результату".
 
В якості прикладу священик навів нещодавню заяву Глави УГКЦ Святослава Шевчука про визнання дійсності Хрещення, здійсненого в храмах не визнаного у православному світі Київського патріархату.
 
На перший погляд, сказав отець Димитрій, ця заява не містить в собі нічого нового, оскільки з часів блаженного Августина Римська Церква, виходячи з вчення про неповторність Таїнства Хрещення, визнає всяке Хрещення, здійснене з дотриманням певних умов.
 
"Однак, у контексті сучасної української ситуації, така заява звучить лише як свідчення зацікавленості у зміцненні позицій розкольників", - додав представник Московського патріархату.

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар