Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 8 квітня 2011 р.

08.04.2011р. Б. / «Тризубівців» не звинувачують у підриві пам'ятника

Андрій

Заступник лідера організації ”Тризуб” Андрій Тарасенко каже, що їхніх затриманих активістів більше не б’ють через часті прокурорські перевірки

У четвер відбулося перше попереднє засідання Жовтневого райсуду Запоріжжя у справі пошкодження пам'ятника Йосипу Сталіну в обласному центрі. Торік 28 грудня активісти організації "Тризуб" ім. Бандери відпиляли голову скульптурі, що стояла на території запорізького обкому Компартії. Відео виклали на своїй інтернет-сторінці. "Тризубівців" тримають за ґратами із січня.

— Вони не відмовляються від того, що відпилювали голову пам'ятнику, — розповідає заступник лідера "Тризуба" 28-річний Андрій Тарасенко. — Наступного дня комуністи припаяли ту голову назад і сказали журналістам: "Дивіться, нічого не було, голова на місці".

У ніч проти 1 січня 2011 року цей-таки пам'ятник Сталіну підірвали. Чи інкримінують "тризубівцям" підрив?

— Підривом займається СБУ. Вони й самі не знають, хто потім його підірвав.

Як минуло перше засідання суду?

— Адвокати одразу подавали клопотання змінити всім хлопцям запобіжний захід на підписку про невиїзд. Суд їх відхилив. Причиною назвали те, що вони постійно не живуть у Запоріжжі. Напевне, бояться, що втечуть. На підписку відпустили тільки Едуарда Андрущенка. На суді затриманому Пилипу Тарану стало зле. Від катувань і побиття він був у поганому стані, на спині мав серйозну гематому, через що його оперували. Хлопцеві досі роблять уколи та перев'язки. Після суду його відвезли не до лікарні, а в СІЗО. Ще одного нашого активіста Віталія Вишнюка запроторили до тубдиспансеру. Його не охороняють, але добровільно він не може звідти піти.

Затримані мають право бачитися з адвокатами, родичами?

— Адвокатів до них пускають. Батьки декого могли з дітьми бачитися. Наші активісти передають хлопцям харчі, цигарки.

Що затримані розповідають про умови в СІЗО?

— Умови, як всюди. Коли була перша перевірка прокуратури, хлопці скаржилися, що в камері погана лампочка, читати неможливо, болять очі. До сьогодні не замінили, хоч і обіцяли.

Ви скаржилися, що "тризубівців" б'ють міліціонери. Це відбувається досі?

— Зараз такого немає, бо відбуваються прокурорські перевірки.

На скільки може затягтися процес?

— Від двох місяців до півроку. Ще будуть два засідання суду. Наступне — 13 квітня.

Ольга МОСКАЛЮК

Джерела:

"Газета по-українськи" №1203 за 07.04.2011




«...дурний, доки мовчить, теж видає себе за мудрого і, щойно заговорить, то так і видасть себе ким він є насправді...

Для брудного - все брудне, постав перед ним найчистіше, то він буде дошукуватися на ньому плями... отак і "наша", наскрізь злочинна, влада.»

Хлопці з ВО "Тризуб" ім. С. Бандери - є Богом запаленою іскрою у цій кромішній темряві брехні, зла і беззаконня і, в нашій, людській владі є, щоб або затушити її, або розпалити до вогнища, яке консолідує українську націю в Україні та поза її межами. Вони ті, хто не тільки в своєму серці вірує в Господа нашого, Ісуса Христа, але й наслідує Його у чині любові. Бо ж, діяльний приклад Святого Володимира Великого, який зруйнував і кинув у Дніпро язичницьких ідолів, кличе до наслідування усіх православних християн. І, оскільки, віра без діл від віри - мертва сама в собі, то ж я, негідний раб божий Леонід, закликаю вас, усіх людей доброї волі, до наслідування їх прикладу та нищення усіх пам'ятників та пам'ятних знаків тоталітарного минулого сатанинської, російсько-більшовицької імперії зла.

Катехит парафії Преображення Господнього р.Б. Леонід.

Немає коментарів:

Дописати коментар