Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 31 березня 2011 р.

01.04.2011р. Б. / Трьох націоналістів залишили за гратами

репресії

У Комунарівському районному суді м. Запоріжжя відбулося перше засідання у справі трьох арештованих патріотів: запорожців Артема Циганка і Віктора Давиденка та "тризубівця" з Полтави - Ігоря Загребельного. Їх обвинувачують у підпалі офісів КПУ і Партії регіонів у 2009 році.

Ключовим питанням попереднього засідання стали клопотання адвокатів про заміну запобіжного заходу, замість тримання під вартою обрати м'якший. Протягом двогодинного судового засідання будівлю суду пікетували представники ВО «Свобода» та інших патріотичних організацій з вимогою звільнити арештованих патріотів.

Адвокат Ігора Загребельного Ольга Бородіна представила суду поручительства народного депутата Андрія Парубія про готовність взяти на поруки "тризубівця", позитивні характеристики з місця навчання та клопотання від викладачів і представників греко-католицької церкви.

«Не так часто на лаві підсудних опиняються такі як Ігор Загребельний - з масою позитивних характеристик. Переконана, що немає підстав для обрання запобіжного заходу. Але суд має можливість змінити взяття під варту на особисту поруку народного депутата та священника. Таким чином надати моєму підзахисному можливість продовжувати своє успішне навчання в університеті та допомагати матері», - заявила Ольга Бородіна. Вона звернула увагу суду на те, що мати Загребельного є інвалідом і потребує синівської опіки.

Захисник Давиденка Віктор Єна наполягав на звільненні його підзахисного з-під варти, через стан здоров'я - після перенесеної через онкохворобу операцію, йому необхідна регулярна медична підтримка. Крім того Віктор Єна звернув увагу, що двомісячний термін тримання під вартою для Давиденка минув 13 березня, подовжений не був, а тому він незаконно утримувався в СІЗО понад два тижні.

Коли адвокат почав говорити про підтримку судом сторони прокурора, то суддя перебила захисника і назвала його висловлювання некоректними.

Адвокати наполягали, що достатніх підстав для тримання обвинувачених під вартою немає, оскільки їхні підзахисні визнали свою провину і не мають наміру переховуватися від суду.

Тим не менше, суддя Юлія Іваніна продовжила арешт всім трьом обвинуваченим. До завершення судового розгляду вони перебуватимуть у СІЗО м. Запоріжжя. Наступне слухання у їхній справі призначене на 13 квітня об 11:00.

Автор: Зоя КРАСОВСЬКА

Джерело:

ДНІПРОГРАД

Немає коментарів:

Дописати коментар