Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

16.12.2016р. Б. / Івано-Франківська облрада просить надати капеланам статус учасників бойових дій

Депутати Івано-Франківської обласної ради на сесії 9 грудня ухвалили звернення до президента України, голови Верховної Ради і прем’єр-міністра щодо прирівняння статусу військових капеланів, які здійснюють діяльність у районі конфлікту на Донбасі, до статусу учасника бойових дій.

Депутати вважають несправедливим те, що законом України від 7 квітня 2015 року капелани не включені до переліку осіб, яким надається такий статус. Тому вони вимагають на законодавчому рівні врегулювати питання соціального захисту священнослужителів, які здійснюють душпастирську діяльність в районі бойових дій.

Як зазначено у зверненні, таке рішення «дозволить бодай на мінімальному рівні гарантувати військовим капеланам, їх родинам передбачуваний державою соціальний захист, пам’ятаючи про вікопомний постулат – «заберіть у війська душу, і воно втратить тіло».

Прикарпатські депутати зазначають, що «військові капелани не лише здійснюють душпастирську опіку військових, а й волею обставин активно долучаються до загальнонаціонального волонтерського руху, допомагають пораненим, сприяють реабілітації демобілізованих».

Водночас, за словами депутата Ігоря Дебенка, «перебуваючи на передовій, щоденно ризикуючи життям, військові капелани, їхні сім’ї вже другий рік поспіль залишаються практично незахищеними державою у разі настання непередбачуваних обставин».

За звернення проголосувало 70 депутатів.

7 квітня 2015 року Верховна Рада України ухвалила зміни до закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

Немає коментарів:

Дописати коментар