Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 3 грудня 2016 р.

03.12.2016р. Б. / Х Всеукраїнський з’їзд військових капеланів УГКЦ відбудеться у Києві

07–09 грудня 2016 року в Києві відбудеться X Всеукраїнський з’їзд військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви, який вже традиційно організовує Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. У заході візьме участь Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

Щорічний з’їзд очолює військовий єпископ УГКЦ Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. У заході візьме участь більше 100 військових капеланів, що побували з душпастирським служінням на фронті РУВ.

Захід розпочнеться в середу, 07 грудня, о 09.00 Архиєрейською Божественною Літургією в Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.

Відкриття X Всеукраїнського з’їзду військових капеланів УГКЦ відбудеться у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України об 12:00 за адресою вул. Михайла Грушевського, 30/1.

До виступу на заході запрошено Віктора Єленського, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, полковника Олега Бойка, заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, представників Міністерства оборони України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних  ситуацій.

Всеукраїнський з’їзд військових капеланів УГКЦ триватиме три дні.

Програма заходів передбачає виступи представників влади та  силових структур України щодо створення Служби військового духовенства в ЗСУ, НГУ та ДПС, та основних етапів її запровадження, а також щодо взаємодії Держави з Церквою у питанні військового капеланства; день духовної віднови військового капелана; практичні рекомендації для ефективної праці капеланів з військовослужбовцями.

Під час Х Всеукраїнського з’їзду військових капеланів Глава УГКЦ Блаженніший Святослав вручить відзнаку – іменний хрест військового капелана – священикам, що служили та служать на передовій фронту РУВ.

Реєстрація ЗМІ та учасників з’їзду – з 11:30, в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України за адресою вул. Михайла Грушевського, 30/1.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України


Немає коментарів:

Дописати коментар