Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

09.12.2016р. Б. / «Честь військового капелана – це набагато більше ніж юридичний чи канонічний статус», – Блаженніший Святослав

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) привітав військових капеланів – учасників Х Всеукраїнського з’їзду військових капеланів УГКЦ, що цими днями відбувається в Києві.

«Я прийшов до вас, щоб насамперед вам подякувати. Хочу подякувати за все те, що ви пожертвували і зробили для нашої Церкви, для нашого народу, зокрема для наших військовослужбовців», – звернувся Предстоятель УГКЦ до присутніх.

«Відтоді, як ми з вами востаннє зустрічалися, багато всього відбулося. Знову багато ран, багато горя, багато крові, але одне залишається незмінним. Незмінним є те, що Церква є і буде зі своїм народом, зі своїми людьми. Є і буде зі своїми військовослужбовцями, своїми солдатами», – сказав Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав наголосив, що військові капелани мають важливу місію, адже є духовними лікарями для українських військових. І в їхньому служінні особливого значення набувають слова про те, що Церква є з українським народом та українськими військовими. Бути, за словами Глави УГКЦ, означає співстраждати, співпереживати і терпіти, як терпить український солдат на полі бою.

Глава УГКЦ зазначив, що за останні роки виникло нове поняття – честь військового капелана. «Це набагато більше, ніж юридичний чи канонічний статус. Честь військового капелана означає його духовний зліт, його духовну висоту в очах тих, кому він служить. Намагайтеся не втратити цієї честі і гідності під час свого служіння».

«На війні людське життя знецінене», – сказав архиєрей і підкреслив, що завданням військового капелана є «олюднювати» військовослужбовців на фронті, щоб в нелюдських ситуаціях вони залишилися людьми.

На завершення Глава УГКЦ закликав військових капеланів до молитви одне за одного та за українське військо і його перемогу, а також нагородив почесною відзнакою «Хрест військового капелана» священиків, які здійснюють душпастирську опіку на передовій.

Військові капелани подарували Блаженнішому Святославу український прапор, підписаний військовими одного з батальйонів фронту РУВ та гільзу-сувенір із зони бойових дій.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України


Немає коментарів:

Дописати коментар