Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 1 лютого 2016 р.

01.02.2016р. Б. / РПЦ заявила, що УГКЦ поглиблює розкол між православними і католиками та баламутить людей

23 грудня 2015 р. на офіційному сайті УГКЦ було опубліковано «Екуменічну концепцію УГКЦ». Концепція містить принципи, на яких УГКЦ вибудовуватиме екуменічний діалог з іншими християнськими конфесіями. До певної міри – це своєрідна декларація того, як УГКЦ бачить саму себе і своє місце у християнському світі.

28.01.2016р. на офіційному сайті Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату опубліковано «Заяву служби комунікацій ВЗЦЗ у зв’язку з прийняттям Собором Єпископів Української Греко-Католицької Церкви «Екуменічної концепції УГКЦ»». Вже у заголовку цього документу міститься фальсифікація і підміна понять, оскільки Екуменічна концепція УГКЦ не прийнята неіснуючим Собором єпископів УГКЦ, а Синодом єпископів УГКЦ. Існує Синод єпископів УГКЦ, як колегіальний орган  усіх єпископів, що належать до УГКЦ та Собор УГКЦ – дорадчий орган, який скликається Главою УГКЦ для полагодження особливо важливих питань і в якому представлено не тільки клир, але й мирян.

Спочатку відомство, очолюване сумнозвісним митрополитом Іларіоном Алфєєвим вдається до звичайної історичної брехні, мовляв Флорентійську Унію (1439) Русь не підтримувала; І Річ Посполита насильно запроваджувала Унію; Російська Імперія не знищувала католицтво східного обряду на своїх теренах; звірське «воссединение», проведене коронованим катом Ніколаєм І у 1839 р. документ називає добровільним повернення до православ’я;

Особливий шал у адептів московського православ’я викликає ствердження Екуменічної декларації УГКЦ про те, що насильницькі приєднання греко-католиків до московського православ’я у 1839, 1971, 1946 рр. були насильницькою православною унією, і що саме такі «унії» засуджені Баламандським документом.

Московські церковні пропагандисти впадають в шал і від того, що УГКЦ вважає себе спадкоємицею Київської митрополії, оскільки у цьому РПЦ вбачає спробу греко-католиків відділити Київ від Москви.

Для Московського патріархату незборимою перепоною для діалогу з УГКЦ виявляється те, що УГКЦ вважає "У"ПЦ МП, УПЦ КП та УАПЦ рівноправними спадкоємцями Володимирового хрещення.

Москва казиться з того, що бачте «… єрархи УГКЦ дозволяють собі приймати участь у спільних богослужіннях з розкольниками, публічно визнають дійсність їхніх таїнств (зокрема хрещення і священства), запрошують представників розкольницького духовенства до своїх навчальних закладів, згідно з їхніми словами «щоб ближче познайомитися з православ’ям», роблять спільні візити закордон, де виступають із заявами політичного характеру.».

Також Москва виразила надзвичайне невдоволення з того приводу, що УГКЦ веде неофіційний діалог з Константинопольським Патріархом, в обхід "У"ПЦ МП.

Документ цей працівники Алфєєвського відомства Московської патріархії закінчують твердженням, що УГКЦ поглиблює поділ між католиками і православними та баламутить людей, бо вона у своїй суті зло.

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар