Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 7 жовтня 2015 р.

07.10.2015р. Б. / Відкритий лист до міського Голови міста Львова

Вельмишановний Пане Голово, сьогодні на шпальтах електронного видання «Українська правда» вийшло інтерв’ю з головою управління культури ЛМР п. Іриною Магдиш під назвою: «Центр и окраины. Как Львов стал успешным туристическим центром и почему львовян это бесит».

У ньому, зокрема, згадана посадовець, заторкує питання, які відносяться до ролі Церкви у житті суспільства, зокрема м. Львова. Проте, її представлення даної теми є таким, яке не те, що не відповідає дійсності, але кидає бруд на цілу Церкву, як також на тих її людей, які усі свої зусилля вкладають у духовний і культурний розвиток нашого міста.

Ось її оцінка ролі Церкви у житті м. Львова (мовою оригіналу):
«Есть районы, где вообще ничего нет - ни одного культурного центра, ни одной библиотеки, театра или кинотеатра. Это мертвые районы в культурном смысле. Единственное развлечение для людей в таком районе – церковь. И церковь начинает на этом жировать и злоупотреблять страшным образом. В одном из таких районов в каждой школе в вестибюле стоит фигура Божьей матери, обложенная цветами, такой алтарь маленький. Иногда я там заставала моменты, когда во время уроков дети стояли как на линейке перед этим алтарем, а пастор правил службу. На мой вопрос, почему дети здесь, а не на уроках, никто не нашелся что ответить. Это их деньги. Их прихожане – это их деньги, а прихожан надо воспитывать с малых лет. Если человек привык ходить в церковь как на единственное развлечение в своем мире, и вносить пожертвования, то церковь будет процветать».

Оскільки п. Ірина Магдиш виступає в інтерв’ю як посадова особа, у мене виникає запитання про те, чи її позиція віддзеркалює позицію міської Ради і Вас особисто? Адже саме до Вас належить право набору штату працівників ЛМР, як очолюваної Вами інституції.

Якщо Ваша позиція збігається з позицією п. Ірини Магдиш, то прошу пояснити її, але, наскільки мені відомо, Ви публічно себе декларуєте греко-католиком і підкреслюєте велику роль Церкви у побудові духовного і культурного життя Народу.

Якщо ж Ваша позиція є іншою, ласкаво прошу публічно належним чином відреагувати і зробити відповідні висновки. Адже, як відомо, це вже не перші спроби обливання брудом Церкви Христової і духовних цінностей, які робить п. Ірина Магдиш як голова управління культури ЛМР.

Надіюся, що як християнину і вірному УГКЦ Вам залежить на тому, щоб у нашому місті, особливо у так нелегкий час, панувала атмосфера діалогу і співпраці. Ваше мовчання розцінюватиму як підтримку слів голови управління культури ЛМР.

З повагою,
Єрм. Юстин Бойко, студит

P.S.
Перед тим, як опублікувати дане звернення, я подзвонив до відділу культури ЛМР і особисто поговорив з п. Іриною Магдиш, представивши їй мою особисту думку відносно викладеного нею змісту.

Джерело:   Воїни Христа Царя

1 коментар:

  1. Отакої, ба, а я, як "східняк", був твердо переконаний у тому, що місто Львів - п'ємонт українства та української національної культури... Але щоб отаке "совєцко-московське мурло" займало керівну посаду голови управління культури ЛМР, навіть подумки, не міг допустити. Ну, що ж, мабуть я помилився щодо міста Лева і львів'ян...

    сл.Б. Леонід.

    ВідповістиВидалити