Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 6 жовтня 2015 р.

06.10.2015р. Б. / Владика Ярослав: Наш хрест - це не тільки прикрощі, але й щоденний подвиг в ім’я ближнього, в ім’я свого народу

4 жовтня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора. З цієї нагоди єпископ відслужив Божественну Літургію у співслужінні священиків храму.

Пояснюючи євангельське читання неділі по Воздвиженні, владика Ярослав наголосив, щоб могти йти за Христом християнин має зректись насамперед гріха. «Той, хто живе тільки для себе, усе втратить, а той, хто з любов’ю віддає себе на службу ближнім, хто вміє ділитися всім, що має, той ще більше здобуде», - додав проповідник.

Ісус закликає нас «зректись себе», навчитись жити не тільки власними бідами й радощами, але також вміти зауважувати потреби та успіхи наших ближніх. Далі Христос закликає нас «взяти свого хреста», а це означає не тільки прикрощі, біди чи страждання, але й – працю, яка вдосконалює людину, працю на благо родини і суспільства. Отож хрест – це щоденний подвиг в ім’я ближнього, в ім’я свого народу.

Далі в недільному Євангелії Христос заохочує нас «йти слідом за Ним». «Слідувати за Христом – означає наслідувати Його, старатися у всьому уподібнитися до Нього, жити так, як Він жив», - зазначив проповідник. Це також значить завжди бути готовим відповісти «так» на Божий поклик, навіть якщо приходиться іти хресним шляхом, крізь приниження та наругу.

Кожен з нас несе в цьому житті свій хрест. Інколи ми не розуміємо, чому Господь допускає до нас певні випробовування, труднощі чи скорботи. Деколи нарікаємо, заздримо іншим, не вміємо прийняти по-християнськи те, що переживаємо. «Однак завжди пам’ятаймо, що Господь ніколи не допускає того, чого людина не може перенести, а тим більше, якщо ми довіряємося Йому, то завжди відчуємо Його підтримку, любов та благословення», - сказав у підсумку єпископ.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав парафіяльний хор «Голос серця» з 20-літнім ювілеєм та побажав хористам многих літ життя, щоб могти ще довго щирим співом прославляти Господа.

Немає коментарів:

Дописати коментар