Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 16 жовтня 2011 р.

16.10.2011р. Б. / «Ніхто під покровом Богородиці не йде загарбувати чужу землю, не йде відбирати чуже життя, збагачуватися на чужому горі», - о. Андрій Романків

Про це 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, сказав протосинкел Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ після походу молодіжних організацій Тернополя від Катедрального собору до пам’ятника Степану Бандері. Священик зазначив, що борці за волю, українські патріоти «боронили найдорожче, саме їх боротьба заслуговувала на Покров Пресвятої Богородиці, на Її заступництво і ласку».
 
«Ми сьогодні зібралися, аби пригадати усіх синів українського народу, які, подібно до Христа, у своїй справі зреалізували Заповідь любові. Вони віддали своє життя, аби у їхніх братів була краща доля, була вільна держава, були великі можливості. Вони робили оцю саможертву, самоспалення під Покровом Пресвятої Богородиці… і це підкреслює святість їхньої справи».
 
«Степан Бандера, для нас українців, є символом  самопожертви та боротьби, - наголосив проповідник. - Він походив з родини греко-католицького священика Андрія Бандери, який також віддав своє життя на вівтар служіння Богові, Церкві і своїм братам-українцям…Сьогодні, у його особі, хочемо згадати усіх героїв України, які упродовж століть розуміли любов до України, як власну жертву, і не шкодували молодих років, здоров’я, майбутнього, а поклали все у фундамент незалежної української держави».
 
Вкінці о. Андрій Романків додав: «Доки у нашій ментальності почуття любові не буде розумітися так, як розумів Христос, як розуміли тисячі молодих, чи старших українців, які віддали своє життя за Україну…, доти не зможемо осягнути їхньої мрії – мати свою незалежну державу».
 
Організатором походу, приуроченого пам’яті загиблих героїв, виступила комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської єпархії. У заході взяли участь о. Роман Дутчак, судовий вікарій, о. Орест Павліський, голова комісії у справах молоді, та мер Тернополя Сергій Надал. Молодь у супроводі оркестру несла синьо-жовтий прапор України. Члени ТУСК «Обнова» виконували патріотичні пісні, декламували вірші.
 
Джерела: http://www.tze.org.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар