Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 29 серпня 2011 р.

Лютеранський богослов закликав визнати «почесний примат Папи»


 

Визнати Папу Римського «почесним главою всіх християн» закликав своїх колег - протестантів і православних - 75-річний професор теології Райнхард Фрілінг, що належить до Євангельсько-Лютеранської Церкви. 
 
На його думку, єпископ Риму міг би в певних обставинах говорити від імені всіх християн, які мешкають на Землі, що зробило б їх свідчення значно переконливішим. Щось подібне могло б бути здійснено, за словами лютеранського теолога, у зв'язку зі святкуванням 500-річного ювілею Реформації в 2017 р. 

Райнхард Фрілінг, який був одним з розробників «Європейської екуменічної карти», прийнятої 10 років тому в Страсбурзі, не вважає свою позицію зрадою власної конфесії. «Я хочу лише звернути увагу на ту обставину, що розділені на тисячі відокремлених один від одного громад християни виглядають дуже непереконливо», - говорить він. 

За матеріалами: sibcatholic.ru 
Джерело:
http://www.credo-ua.org/2011/08/49876 

Немає коментарів:

Дописати коментар