Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 26 серпня 2011 р.

26.08.2011р. Б. / В Одесі міліціонер у цивільному перервав виступ греко-католицького священика

мусор
Напередодні Дня незалежності, 23 серпня, в Одесі, було перервано концертний виступ греко-католицького священика і співака о. Вітольда Левицького та гурту християнської пісні «Quo Vadis». Виступ виконавців з Івано-Франківська та Буська відбувався в рамках святкування Дня прапора, організованого громадськими організаціями Одеси. Програма заходу попередньо була затверджена міським відділом культури.

Отець Вітольд та гурт «Quo Vadis» перебувають у південних областях України як учасники «Школи євангелізації», організованої Патріаршою Комісією з питань Євангелізації УГКЦ. Як повідомила голова Комісії з питань Євангелізації Львівської архиєпархії Віра Ценглевич, одразу ж після початку виступу о. Вітольда Левицького до організаторів концерту підійшов чоловік у цивільному. Представившись «полковником МВС», він, у грубій формі, почав вимагати «убрать» священика зі сцени. Дізнавшись, що учасник представляє Українську Греко-Католицьку Церкву, «полковник» назвав його виступ «агітацією» і наказав негайно все припинити.
Після розмови з представниками Комісії з питань Євангелізації УГКЦ «міліціонер» погодився на продовження програми, з умовою, що учасники «не будуть проповідувати». Отець Вітольд завершив свій виступ піснею «Згоріла Церквиця» і на сцену вийшов гурт «Quo Vadis». Перша музична композиція завершилася прочитанням вірша «Гімн любові», на основі відомого уривку зі Святого Письма (1 Кор.13:4-8). Поезія викликала чергову хвилю обурення у «полковника» і різку вимогу «убрать это всё».
На прохання організаторів концерту, а також задля безпеки учасників школи євангелізації, представники Комісії з питань Євангелізації УГКЦ прийняли рішення перервати концертний виступ. Організатори вибачилися перед виконавцями, пояснивши, що в разі конфлікту з міліцією, не зможуть отримати дозволу від Одеської міської влади на проведення наступних акцій та заходів.
Католики відчувають постійні утиски в Одесі. Нагадаємо, влада Одеси не дала дозволу на Хресну ходу для учасників Дня молоді, яка планувалася 21 серпня.

Джерело:


"...«Гімн любові», на основі відомого уривку зі Святого Письма (1 Кор.13:4-8). Поезія викликала чергову хвилю обурення у «полковника» і різку вимогу «убрать это всё»..."
Найпершою і найбільшою помилкою "націонал-димократів" на початку дев'яностих років було, не зробивши люстрації у всіх владних структурах Держави, поміняти кольори, відзнаки та однострої для "нащадків Ф.Дзержинського". Ви би знали скільки там, у їхніх головах та серцях, ненависті до правдивого християнства та до українців. Якби їхній президент нині не грався у димократію, то вони б вже давно нас живцем закопали у землю...
Повірте, я мав нагоду неодноразово перевірити це твердження на практиці і, запевняю вас в тому, що ці садисти, людці в українських одностроях міліціянтів, люто ненавидять все українське, побожне, правдиве, чесне, справедливе, милосердне...

Катехит парафії Преображення Господнього р.Б. Леонід.

Немає коментарів:

Дописати коментар