Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 26 липня 2011 р.

26.07.2011р. Б. / Відбулася ХІІ піша проща Івано-Франківської єпархії УГКЦ до Крилоса

Проща. Крилос
Протягом 23-24 липня з благословення Правлячого Архієрея Івано-Франківської єпархії УГКЦ Кир Володимира (Війтишина) відбулася ХІІ піша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої з Крилоса, організована Молодіжною комісією Івано-Франківської єпархії УГКЦ (голова о. Віталій Дем’янець) при сприянні багатьох небайдужих людей, організацій, влади.
У суботу, 23 липня, після Архієрейської Літургії, яку очолив Владика Софрон (Мудрий) в Катедральному Соборі Святого Воскресіння, отримавши благословення, всі учасники прощі вирушили в дорогу.
По дорозі до Крилоса прочани завітали на короткий перепочинок до храму св. Миколая в с. Ямниця. Прочан зустрів та звернувся із вітальним словом парох о. Богдан Курилів.
Наступна зупинка відбулася біля парафії Архистратига Михаїла в с. Тязів, де прочан привітав парох о. Ігор Баланда, який поблагословив присутніх на щасливу дорогу та окропив свяченою водою.
Невдовзі на Вікторівському повороті учасників прощі чекав смачнийобід, приготований Мальтійською Службою Допомоги, а відтак колона продовжила свою пішу прощу до Крилоса.
Близько 16:30 год. прочани прибули до Крилоса.
Проща. Крилос
О 17:30 год. учасники прощі спільно молилися молебень до Богородиці, який очолив декан Галицький о. Василь Завірач. Після Молебня відбулася євангелізаційна програма, підготовлена Комісією у справах євангелізації Івано-Франківської єпархії УГКЦ та молодіжною спільнотою "Як Марія".
Повечерявши, прочани взяли участь у Великій Вечірній, а відтак вирушили в похід зі свічками до джерела, де відбулася співана вервиця.
Близько опівночі розпочалися нічні чування та молодіжна євангелізаційна програма.
У неділю, 24 липня, на завершення ХІІ єпархіальної прощі до Галицької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці з Крилоса відбулася Архієрейська Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Кир Володимир (Війтишин).
У своїй проповіді Владика Володимир зазначив, що саме у Крилосі розташована більшість пам'яток археології, архітектури та історії Галичини, і саме тут був один із наймогутніших осередків нашої державності. Тому ми зобов'язані шанувати та берегти свою історичну спадщину.
Окрім того Преосвященний Владика розповів вірним про свою зустріч з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком), під час якої Блаженніший виявив бажання особисто відвідувати щорічну прощу у Крилосі, яка мала би відбуватися в останню неділю липня.
Після Святої Літургії всі учасники прощі процесійно вирушили до Княжої криниці, де відбувся чин освячення води.


Проща. Крилос


Проща. Крилос


Проща. Крилос


Проща. Крилос

Джерела:



Оскільки наші парафіяни, які ходили нещодавно на прощу до Зарваниці, не надали мені жодного матеріалу, то, відповідно, я й не мав що викладати на сайті у розділі "парафіяльні новини". І, як ви вже всі помітили, що вже від травня місяця немає ніяких парафіяльних новин, то це не тому, що парафія померла, а тому, що я, з волі Божої, декілька місяців прив'язаний до ліжка, а більше нікому з усіх парафіян цим займатися. Згідно останніх "чуток" триває будівництво храму Преображення Господнього і... мабуть ще щось там відбувається.

Катехит парафії Преображення Господнього р.Б. Леонід.

Немає коментарів:

Дописати коментар