Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 21 листопада 2018 р.

21.11.2018р. Б. / У ПОЛТАВІ ПРОЙШЛА ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ СПОГАДІВ ВІЙСЬКОВОГО КАПЕЛАНА УГКЦ «ПРАГНЕННЯ ВОЛІ» (+VIDEO)

Церква і держава – це дві інституції, внутрішні справи яких зазвичай не перетинаються, але не в умовах сучасності. Коли прийшла війна, всі разом стали в один стрій і досі мають одну спільну боротьбу… 

Щоденник молодого священника-капелана перетворився на повноцінну книгу під назвою «Прагнення Волі». Протягом одного року перебування на передовій РУВ, автор доробку Отець Орест вів блокнотик, у якому описував кожен пережитий день на лінії вогню. «Прагнення Волі» - це спогади про війну на Сході України та про пережите пекло у прифронтовому селищі Побєда, що на Луганщині. У книзі багато фото, автором яких теж є отець Орест. Сам Автор ділиться: друкована праця є щирою розповіддю про фронтові будні, якими він ділиться з вірними читачами.

Отець Орест-Роман Сало священник, колишній капелан:

«Драматичних моментів можна пригадати багато, але центром цієї книги є таке село Побєда Новоайдарівського району, Луганської області, де був знищений з російської сторони, російськими ракетами цілий базовий сектор. В цьому секторі був березовий хрест, який залишився цілим і неушкодженим. І отже вся ця книга вона десь отак, навколо цього хреста.»

Аби презентувати цю книгу читачам, автор завітав до полтавської Академії Лідерства. Це заклад неформальної освіти, студенти якого проходять 10-місячну формаційну програму особистого та суспільного розвитку. Один із менторів Академії Лідерства пан Святослав вважає такі зустрічі для молоді важливі, щоб вони усвідомлювали всі барви, які ми маємо зараз у державі.

Святослав Килим-Золотайко заступник менеджера з проектів і партнерства УАЛ Полтава:

«Є така хороша фраза, що на війні немає атеїстів, а люди в щось вірять. Через те, що люди тоді опиняються в критичних ситуаціях і вони починають цінувати найважливіші речі. І дуже важливо спілкуватися з тими людьми, які мають доторк до тієї ситуації, що на Сході України і можуть поділитися тією реальністю, яка є в нашій країні.»

Учасники заходу переконалися, що духовні речі дають людині глибокий сенс. І такі заходи дозволяють тим, хто не був на війні переосмислити ті події, а також ціну, яку заплатили воїни, які не повернулися додому.


Немає коментарів:

Дописати коментар