Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 28 квітня 2018 р.

28.04.2018р. Б. / Цей день в історії Католицької Церкви: тамплієри отримали право носити червоні хрести на плащах

27 квітня 1147 року Папа Римський Євгеній ІІІ (1145–1153) надав тамплієрам (лицарям Христа і Храму Соломона) право носити на білих плащах червоні хрести.

На Великдень 1147 року Папа Євгеній ІІІ прибув до Парижа, де в абатстві Сен-Дені король Франції Людовік VII урочисто «прийняв хрест» – дав обітницю вирушити у хрестовий похід. У дні Пасхальної октави Папа відвідав генеральний капітул тамплієрів. Перед ним вишикувалися 130 лицарів на чолі з локальним магістром Евераром де Баром. Одягнуті в білі плащі, добре вишколені й досвідчені воїни справили велике враження на Понтифіка. Матвій Паризький писав у «Великій хроніці», що Папа, вражений побаченим, надав тамплієрам право носити хрест на лівій частині плаща, «щоб цей переможний знак був їхнім щитом, аби вони ніколи не відступили перед невірними». Описано також, що «хрест був простий, червоного кольору». Через те, що кожен лицар сам дбав про нанесення хреста на свій плащ й навіть вирішував, де саме його розташувати, цей символ так і не отримав визначеного вигляду. Багато тамплієрів залишилися віддані традиції всіх хрестоносців, за якою хрест нашивали на грудях, коли лицар вирушав у похід, і на спині, коли повертався. Незмінними були кольори: білий символізував невинність і чистоту, червоний – мучеництво.

Павло Зінченко

Джерела: КМЦ

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар