Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 18 квітня 2018 р.

18.04.2018р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (9.04– 15.04)

У середу, 11 квітня, у Києві вперше відбулася офіційна тристороння зустріч Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з представницями Ліги греко-католицьких жінок України та Ліги католицьких жінок Канади. Захід провели у форматі «зустріч-знайомство» з метою розробки планів на майбутнє, а також з'ясування, як сторони бачать розвиток своєї продуктивної співпраці. Загалом Предстоятель поділився своїм баченням діяльності Ліги, а особливо тим, як саме Ліга католицьких жінок Канади може допомогти своїм колегам в Україні.

У четвер, 12 квітня, у Ватикані повідомлено, що Святіший Отець Франциск дав свою згоду на канонічне обрання Синодом єпископів УГКЦ священика Петра Лози, ЧНІ, дотеперішнього адміністратора парафії святих Петра і Павла в Чернігові (Київська архиєпархія), єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, надаючи йому титулярний осідок Паніо (Panio).

На Святоюрській горі відбулася робоча зустріч Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігоря з Координаційною радою з питань нової євангелізації Львіської Архиєпархії. Члени координаційної ради розповіли владиці про план заходів на найближчий період, а також говорили про необхідність Центру нової євангелізації, для кращого втілення актуальної стратегії УГКЦ “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”.

В п’ятницю, 13 квітня, молодіжна спільнота Архикатедрального Собору УГКЦ Тернополя «Діяння Апостолів» провела молитовну акцію за єдність, мир та спасіння України. Ініціатива стартувала з благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка). В рамках молитовного заходу, кожного 13 числа місяця молодь збиратиметься на площі Героїв Євромайдану та молитиметься за мир в Україні. В майбутньому провідниками молитви вервиці на акції будуть різні молитовні спільноти парафій міста Тернополя.

Із 13 по 15 квітня військовий капелан Гарнізонного храму ЛА УГКЦ, а також настоятель храму Архистратига Михаїла Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, отець Андрій Хомишин, відвідав Схід України. Поїздка захопила два населенних пункти – Авдієвку та Волноваху. Там перебувають батальйони воїнів, якими опікується Гарнізонний храм. Окрім пасочок, які передали військовим храми Львова, отець-капелан провів також і Літургію для військових підрозділів.  Опісля відвідин бійців отець із помічниками завітав до сімей воїнів та привіз їм смачні та потрібні гостинці – усе, що потрібно для святкового столу.

У неділю, 15 квітня, в Івано-Франківську установу покарань №12 завітав п.Олег Чихарівський із презентацією “Мученицький шлях блаженного священномученика Василія Величковського”, покровителя пенітенціарного капеланства УГКЦ. Після спільної молитви п. Олег ознайомив в'язнів та пенітенціаріїв з життям та служінням блаженного та урочисто передав мощі блаженного священномученика Василія, які попередньо були вкладені в дерев'яний хрест, для молитовного вшанування у каплиці установи. Опісля усі присутні отримали благословення мощами, під час якого кожен мав нагоду до них прикластися та отримати образок блаженного Василія на згадку про цю подію.

Пропонуємо до Вашої уваги:
19 квітня 2018 року об 11.00, у головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 27) відбудеться презентація виставки «УГКЦ – час випробувань». Музейними засобами відтворено ключові події на тернистому шляху до відродження церкви, віддано данину пам’яті священикам і вірянам-греко-католикам.
Рух “За тверезість життя” УГКЦ  запрошує 28 квітня на VII Всецерковну прощу “Дорогою зцілення” до Унівської Святоуспенської Лаври. Проща присвячена молитві за утвердження українського народу в чесноті тверезості. В наш час кожен повинен усвідомити, що ми потребуємо душевного очищення, визволення від ворогів видимих і невидимих, а найперше від страшного зла – духа пияцтва і алкоголізму!

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар