Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 5 листопада 2017 р.

05.11.2017р. Б. / Історія і сучасність. Велети духа і віри (+AUDIO)

5 листопада – особливий день пам’яті для УГКЦ. Цього дня 1944 року у Львові відбувся похорон великого митрополита Андрея Шептицького, який зібрав понад 10 тисяч осіб.

5 листопада 2008 року відійшов у вічність владика Софрон Дмитерко, якому Прикарпаття зобов’язане виходом УГКЦ з підпілля, відновленням основних церковних структур, поверненням сотень храмів.

2 листопада 2014 року Івано-Франківщина попрощалася з єпископом Софроном Мудрим, який гідно продовжив справу своїх попередників і став знаковою постаттю в розбудові церковного життя. 

Усі троє владик – Шептицький, Дмитерко і Мудрий - були ченцями-василіянами. І на звертаємо особливу увагу в цей ювілейний рік 400-ліття їхньої чернечої родини. У ці листопадові дні згадуємо наших "велетів духа і віри", ченців-василіян.

Запрошуємо вас разом з п. Мар'яною Стринаглюк на радіопрограму «Велети духа і віри», пам’яті митрополита Андрея Шептицького та єпископів Софрона Дмитерка і Софрона Мудрого з нагоди 400-ліття Василіянського Чину св. Йосафата. У радіопрограмі ТРК "Карпати" звучать голоси видатних архіпастирів.


Немає коментарів:

Дописати коментар