Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 11 лютого 2019 р.

11.02.2019р. Б. / Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Апостолом та Євангелієм

1Пт. 2,21-3,9:  «Ми, що його синяками зцілились»

Синці, а тим паче рани - це щось неприємне для нас, те, що з’являється після травм, катастроф, воєн. Ми завжди хочемо ці рани якнайшвидше вигоїти, щоб вони зникли, щоб повернутись до здоров’я. 

Але в історії спасення бачимо, що через рани Ісуса Христа, через Його страждання, терпіння і розп’яття, що, за людським сприйняттям, неприємне, хтось інший оздоровлюється. Господь терпить, а людина зцілюється. Господь страждає для того, щоб ми ставали здоровими. Це велика тайна, з одного боку - терпіння, а з другого - оздоровлення. 

Через терпіння та страждання Ісуса Христа ми стали здоровими, цілісними, переміненими. У нашому житті дуже часто терпіння і страждання мають сенс тому, що дають нам нагоду оздоровлення. Роблять нас учасниками того спасіння, яке Бог вже дарував нам через свої страждання. Спробуймо на всі наші терпіння, страждання і невигоди подивитись як на нагоду для нашого зцілення в контексті терпінь і страждань Ісуса Христа!

***
Мр. 12,13-17:  «Послали до Нього декого з фарисеїв та іродіян, щоб Його впіймати на слові»

Можемо пригадати собі досвід будь-якого гріха в житті кожного з нас. Коли робимо певний проступок, то в той момент завжди знаходимо собі виправдання. Достоєвський писав, що коли для людини не існує Бога, то вона з усього може себе виправдати. Бачимо, що в сучасному світі люди можуть виправдати будь-які ідеології, багато з них вже існувало чи існують, багато ще повстає. Бо ж коли для людини немає Бога, то вона може все виправдати, все собі дозволити. 

Фарисеї та іродіяни з цієї ж причини хотіли піймати Ісуса Христа на слові, щоб якусь обмовку чи недолік припасувати на підтвердження своєї ідеології. Знаємо добре, що, аби себе виправдати, завжди можна знайти якісь фрази, вирвані з контексту, навіть у свого опонента. 

Тому вдивляймося в наше життя: що ми шукаємо? Чи ідеології, яка виправдовувала б наше життя, чи шукаємо понад усе Бога і Його святої волі? 

+ВЕНЕДИКТ

Джерело:   ДИВЕНСВІТ. КАЛЕНДАР

2 коментарі:

  1. Здравствуйте! Прекрасная статья! Внимательно прочла. Буду благодарна за подсказку пояснения вопросов в последнем обзаце. Что значит " чего мы ищим!" Время поисков давно прошло в наше время. Нужны конретные высказывания и комментарии к ним. Не обижусь, если моё мнение субъективное и готова выслушать весомые переубеждения. Спасибо!С уважением, Анеля.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановна, у Христі Ісусі, сестричко Анеля, щиро дякую за твій коментар, але, чи ти помітила, блог український, всі статті й дописи на ньому теж рідненькою мовою, тож прошу писати коментарі саме нею. Якщо ти не знаєш її, то перекладай на translate.google.com.ua бо якось воно несправедливо виходить... Чомусь "руско-гаварящіє" гадають, що ми, всі українці, маємо за обов'язок розуміти "язик" країни-агресора.?! Сподіваюсь, що це прохання тебе не образило, адже тут йдеться про любов або нелюбов душі українського народу та дотримання 4(5) Божої Заповіді.

      З повагою, бр. Леонід.

      Видалити