Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

01.12.2017р. Б. / Замість ряси – форма: як проходять польові навчання капеланів на полігоні Львівщини (+VIDEO)

Тактична медицина, ази саперства, загальні навички поводження зі зброєю – і це ще не все, чого вчать святих отців.

На військовому полігоні Львівщини стартували польові навчання для капеланів. Святі отці навчатимуться азів першої невідкладної допомоги, основ розмінування, інших спеціальних навичок. Застосовувати зброю капеланам забороняє сан, але правил поводження з автоматом – їх також навчать, щоб знали техніку безпеки та могли вберегти себе і побратимів на передовій. Як такі уроки даються священнослужителям – дивіться далі.

В отця Дмитра замість молитовника в руках бинти і джгут. Замість ряси – військова форма. Чекає команди старту. За легендою, бронемашина українських військових потрапила під ворожий обстріл. На допомогу пораненим ідуть капелани, серед них і отець Дмитро. Головне завдання – перемістити потерпілих у безпечну зону та надати першу допомогу. Священик вправляється на "відмінно". За сім місяців на сході він допоміг врятувати не одне життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар