Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 30 жовтня 2017 р.

30.10.2017р. Б. / Глава УГКЦ у Лондоні: «Україна − це «житниця» Європи, яка має засіяти Західну Європу словом Христового Євангелія»

У сучасному світі є багато пустомовства, серед якого важко відшукати істинне Боже Cлово. Однак люди повинні докладати чимало зусиль, щоб воно стало на першому місці в їхньому житті. Саме тому ми маємо молитися, щоб український народ став «доброю нивою», на якe впаде Боже Cлово і принесе добрий плід.

Про це сказав учора, 29 жовтня 2017 року, Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у катедрі Пресвятої родини в Лондоні. Глава УГКЦ цими днями перебуває у Великобританії з офіційним душпастирським візитом на запрошення владики Гліба (Лончини), Єпарха єпархії Пресвятої родини в Лондоні.

Блаженніший Святослав почав свою проповідь зі слів вітання з нагоди 60-річчя від заснування єпархії УГКЦ у Великобританії. Предстоятель зазначив, що в недільному Євангелії, у притчі про сіяча, ми бачимо насамперед Бога, в якого віримо і якого сповідуємо: «Господь є той, що приходить. Він не закривається у самому собі, у своєму вічному небесному щасті. Він виходить до людини, бо ми чуємо про те, що сіяч вийшов. Тим сіячем є Ісус Христос, який сам сказав до апостолів, що прийшов проповідувати. Він є тим Словом Божим з великої букви, Словом Отця, скерованим до людини», − сказав проповідник.

«Сьогодні так багато слів сіються в наші серця, так багато пустомовства зараз є у світі. Ми живемо в цьому світі, який так багато говорить, кричить, пише, пересилає слова «емейлами», «есемесками», «сайтами». І ми часом навіть не можемо зрозуміти, де серед тих слів є Слово життя», − роздумує проповідник.

За словами Блаженнішого Святослава, ми маємо молитися, щоб український народ був «доброю нивою», на яку впало Боже Слово і принесло добрий плід. Люди повинні дбати про те, щоб ставити його на перше місце у своєму житті. «Століттями Україна називалася житницею Європи. Не тільки тому, що в нас була добра і родюча земля. Не тільки тому, що багато зерна прибувало до Європи з наших українських земель. Однак сьогодні ця житниця засіває Європу ще й іншим зерном. За важких обставин, а саме через біль, терпіння і сльози України та економічні виклики, перед яким наші люди повинні шукати кращої долі в країнах Європи, Господь бачить кожного з нас як насінину, - насінину, що має засіяти західноєвропейську землю, в якої хтось вкрав Боже Слово. Ми маємо засіяти цю землю словом Христового Євангелія», − наголосив Глава УГКЦ.

На думку Блаженнішого Святослава, кожен із нас покликаний свідчити свою християнську віру там, де він є: «На роботі або навіть стоячи перед британськими властями, які запитують скрізь про ваш паспорт і візу, ви повинні свідчити, що насамперед є християнами. Адже Бог бажає, щоб ми були тим зерном, що засіє ці країни для нової справи − нової євангелізації», − запевняє проповідник.

Глава УГКЦ подякував від імені всієї Церкви Папі Римському, з благословення якого був створений спочатку екзархат, а потім єпархія УГКЦ у Великобританії, а також усім священикам, владикам, зокрема владикам Глібові (Лончині) та Павлу (Хомницькому), єпископам і громаді, яка сіяла і сіє там Боже Слово: «Наступного року храму (катедрі Пресвятої родини. − Ред.) буде 50 років, відколи українська громада збирала для нього кошти. Ця святиня є видим знаком, що Боже Слово дало плід у нашому народі. Любов до Бога і солідарність українців збудували цей храм у Великобританії та гуртували наші громади довкола Церкви», − сказав Предстоятель УГКЦ.

Крім того, Блаженніший Святослав під час своєї проповіді згадав про Зустріч єпископів Східних Католицький Церков Європи, яка 26 - 29 жовтня проходила у Великобританії. «Сьогодні між нами присутні єпископи з різних Східних Католицьких Церков. Тож наша радість виходить поза межі Української Церкви. Ця Літургія вінчає річний З’їзд східних католицьких єпископів Європи. Тут присутні владики з різних країн, які бачать вас і плід Божого Слова в нашій Церкві і в нашому народі. Центральним питанням наших нарад було про те, як нам зараз сіяти Боже Слово в Європі? Тож ми ділилися досвідом зцілення за допомогою Божого Слова і відчуттям, що первинне завдання єпископа − проповідувати, сіяти Боже Слово і втілювати його в життя сучасної Європи», − відзначив проповідник.

Наостанок Патріарх Церкви нагадав про ті виклики, які зараз долає Україна, а також про те, як Боже Слово може їй у цьому допомогти: «Ми сьогодні молимося за нашу Україну, яка спливає кров’ю; за Україну, яка молиться і запитує «Боже, чому?» Але ми відчуваємо, що Господь до нас приходить. Він є серед нас. В Україні є час великої «сівби». Можливо, навіть через труднощі війни Господь робить чутливим людське серце на слово життя вічного. Сьогодні ми переживаємо період великого навернення, і саме та Церква буде мати успіх, яка сіє!» − наголосив на завершення Блаженніший Святослав. 

Нагадаємо, офіційний візит Глави УГКЦ до Великобританії триває з 19 по 31 жовтня 2017 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар