Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 5 жовтня 2017 р.

05.10.2017р. Б. / Блаженніший Святослав у Мінську зустрівся зі священиками Білоруської Греко-Католицької Церкви (+VIDEO)

У рамках свого візиту до Мінська з 27 вересня по 1 жовтня 2017 року для участі в щорічній Пленарній асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, зустрівся із греко-католицькими священиками Білорусі. Для спілкування з Главою УГКЦ до Мінська приїхали представники духовенства Білоруської Греко-Католицької Церкви з різних регіонів країни.

Ще напередодні, під час зустрічі Ради Єпископських Конференцій Європи з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком, Блаженніший Святослав у своєму виступі сказав: «Сьогодні я тут для того, щоб не тільки брати участь у цій конференції, а й щоб зустрітися з нашими братами греко-католиками Білорусі, підтримати їх і зробити все для того, щоб взаєморозуміння і співпраця між Церквами була основою гарного майбутнього наших країн, наших народів і Церков».

Священики БГКЦ ознайомили Блаженнішого Святослава з різними душпастирськими ініціативами та обставинами їхнього служіння. Зі свого боку Предстоятель УГКЦ висловив їм слова визнання і підтримки їх ревного душпастирського служіння.

«Ваша мати – Київська Церква – засвідчує вам своє вболівання за вас, ваші парафії і вашу Церкву. Моїм бажанням є, щоб між нами розвивалася якнайтісніша співпраця задля спільного блага», ‒ сказав Блаженніший Святослав.

Він розповів священикам про стратегію розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» і висловив запрошення широко користати із напрацьованих програм, ініціатив задля оживлення і розбудови парафій БГКЦ.

Також Глава УГКЦ сказав, що Київська Трьохсвятительська духовна семінарія готова приймати на навчання семінаристів з Білорусі, адже «ця семінарія створена у відповідь на душпастирські потреби Східної, Південної і Центральної України, які сьогодні є подібні до обставин у Білорусі».

Учасники зустрічі сприйняли візит Предстоятеля УГКЦ з великою радістю і вдячністю, як дорогоцінний момент, який зміцнює віру, надію і любов до рідної духовної спадщини.


Уперше за столітню історію Глава УГКЦ відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в столиці Білорусі:
 
"Я з особливим зворушенням молюся тут з вами і за вас. Великі діла сьогодні Господь Бог чинить перед нашими очима. Напевно, останній раз Митрополит Київський, Глава нашої Церкви, міг молитися зі своїми людьми на цій землі сотні років тому, ще до ліквідації УГКЦ в Російській імперії..."...



Білоруська Греко-Католицька Церква
Під час Другої світової війни Греко-Католицька Церква в Білорусі була знищена, а в комуністичний період заборонена. У 1990 році вона відновила офіційну душпастирську діяльність. 11 березня 1990 року в Мінську (у невеликому римо-католицькому храмі на кладовищі) відбулася перша Божественна Літургія в Білорусі.

У вересні 1990 року у Мінську була зареєстрована перша після Другої світової війни греко-католицька парафія в Білорусі парафія Святого праведного Йосифа.

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар