Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 2 жовтня 2017 р.

02.10.2017р. Б. / «Ми маємо сформувати українця нової якості, здатного вільно і гідно жити», - о. Андрій Зелінський

29 вересня 2017 р. Б., в приміщенні єпархіального управління Бучацької єпархії УГКЦ з благословення Владики Димитрія (Григорака) - Правлячого Архиєрея та за сприяння голови Комісії у справах родини о. Івана Микитюка відбулася зустріч мирян м. Чорткова з капеланом 36 окремої бригади Морської піхоти ВМС ЗСУ, Народним Героєм України - о. Андрієм Зелінським, Т.І.

«Україна сьогодні. Складні питання», це була основна тема зустрічі, яку о. Андрій досить глибоко висвітлив і зумів торкнутися глибини розуму і душі присутніх, які з цікавістю, і з захопленням уважно слухали лекцію. Його присутність від початку в перших рядах, як капелана, в зоні бойових дій надавала зустрічі справжньої та невимушеної атмосфери.

Зокрема отець, наголосив, що завжди, де б він не був, і з якого майданчика йому б не приходилося доповідати, чи вести дискусію, проводити семінари, лекції, він, насамперед, чинив це, як священик УГКЦ і проповідував Євангеліє Христове. «Це і є завдання кожного священика вміти перекласти Євангеліє на мову сучасного світу. Ми покликані жити у цьому світі і бути свідками Євангелії Христової, але настільки автентичними, щоб Євангеліє приносило плоди».

Відносно війни о. Андрій сказав: «Війна - це вже наслідок, а не причина. Якщо ми бачимо лише війну, то ризикуємо не дійти до її завершення. Причина зовсім в іншому».

Ведучи розмову, священик вказав на основні причини, які дали змогу агресору розпочати війну і зумів аргументовано довести, що війна триває не тільки там, де йдуть бойові дії, а найбільше в нас самих, у стосунках з ближніми, у відносинах, які зароджують викривлене бачення життя, ніж у своєму задумі мав Творець, і провокують хаос, конфлікт.

Розповідаючи про цінності, священик сказав: «Збройні сили України, сьогодні, нам показують цінності, якими вони живуть, не думаючи про себе. «Вірний завжди» є гаслом морської піхоти. «Бог залишається вірним завжди, Він обманювати не може», - каже апостол Павло в листі до Тимотея. Ті воїни є вірні нам, присязі, яку склали і ця цінність вже приносить плоди».

Отець запрошував присутніх жити цінностями: «Переформатувати ментальність - це почати жити новими цінностями. Ми маємо сформувати українця нової якості, здатного вільно і гідно жити. Ми маємо замислюватися, як здолати в собі «минуле», слабку людину, а виховати сильну, якій не страшно б було бути справжньою.

Потрібно плекати надію, надія - це потужний ресурс. Зміна прапору в період Майдану у Академії Військово-Морських сил України в Криму, коли молоді студенти не підкорилися і заспівали гімн України, свідчить, що майбутнє вже є, малі паростки вже сходять. Але абстрактних перемог не буває! Потрібно починати з себе, перемога належить вірним. Бути таїнством Христа у світі. Як? Слово Боже дає відповідь: «Нехай не буде між вами коріння, що родить отруту чи полин» ( Втор.29.17).

«Кожного дня читайте, діліться з іншими, щоб не було ні одного дня, щоб ви чогось нового не вивчили. Перемагайте себе, навіть тоді, коли дуже важко, почніть з маленького, наприклад з ранішньої пробіжки. Вчіться мріяти і надавайте своїй мрії форму, колір. Християни мають дивитися на обрій, перемога - це процес, не факт одного дня», - на закінчення заохочував військовий капелан.

Насамкінець Владика Димитрій щиро подякував о. Андрію Зелінському від усіх присутніх та побажав Божої опіки, здоров’я, сили і мужності у нелегкій, відповідальній, і так потрібній місії, яку отець сповняє.

А присутній молоді о. Андрій поставив автографи на своїй книзі «На ріках Вавилонських», яку можна придбати у церковній крамниці біля Катедрального Собору Верховних апостолів Петра і Павла.

Також, 30 вересня 2017 р. Б., о. Андрій провів аналогічну зустріч в м. Бучач у малому актовому залі Бучацького колегіуму.

Немає коментарів:

Дописати коментар