Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 24 липня 2017 р.

24.07.2017р. Б. / Священнослужителів УПЦ (МП) судять за злочини пов‘язані з сепаратизмом

Священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) судять за злочини, пов‘язані з сепаратизмом. Так, трьох священиків УПЦ МП Сумської та Одеської областей покарали на три роки позбавлення волі за пропагування сепаратистських та автономістських ідей антиукраїнського характеру,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ZIK

Окрім того Печерський райсуд Києва розглядає причетність клірика Донецької єпархії УПЦ МП до терористичної групи. Якщо вину священнослужителя доведуть, чоловікові «світить» дванадцять років тюрми. 

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит журналістів програми військових розслідувань «Стежками війни» (щовівторка о 20:30на телеканалі ZIK).

«Іллічівським міським судом Одеської області визнано винним громадянина Молдови, священнослужителя УПЦ МІГ (йдеться про МП, – ZIK), який пропагував сепаратистські та автономістські ідеї серед віруючих. За вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.110 КК України, йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, з відстрочкою на два роки», – йдеться у документі.

Окрім того у СБУ повідомили, що за тією ж статтею притягнуто до відповідальності і двох священнослужителів УПЦ МП Сумської області. Їх покарали на таки й ж термін із відстрочкою на три роки кожному.

Згідно кримінального законодавства, згадана частина статті передбачає умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України. Також може йтися і про публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій. Три роки, які отримали горе-священики – це максимальний термін покарання, передбачений законом за такі порушення.

Окрім того, за інформацією СБУ, у Печерському районному суді Києва розглядаються справа й проти клірика Донецької єпархії УПЦ МП. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Йдеться про створення терористичної групи або ж організації, керівництво, участь у ній чи сприяння її діям. За такий злочин клірикові «світить» від восьми до п‘ятнадцяти років позбавлення волі.

Також у Службі безпеки повідомили, що проводять профілактичні роботи із священнослужителями, дії яких несуть деструктивний характер, однак у них відсутній склад злочину.

До всього, підрозділи СБУ наразі вивчають питання переховування у приміщеннях УПЦ МП, зокрема у Святогірській лаврі, зброї та сепаратистів.  

Джерела:    КІРІОС

ZIK

1 коментар: