Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 8 травня 2017 р.

08.05.2017р. Б. / Екзарх Донецький відповів на запитання жителів м. Токмак про УГКЦ (+VIDEO)

Ми насильно не навертаємо до нашої Церкви. Люди із Заходу України розкидані повсюди. Тому, де би вони не пішли – всюди є наші громади. Скажімо, на Донеччині є такі села,  як Званівка, Чубарівка і Роздолівка. У цих трьох села проживають галичани. Тому, коли приїздив до них на богослужіння, то зауважив, що відправа в них така, як в Галичині. Але й приходять місцеві жителі.

         Про це сказав владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький УГКЦ, відповідаючи на запитання місцевих жителів м. Токмак, що в Запорізькій області, в храмі Святих апостолів Петра і Павла 3 травня 2017 року. Таку зустріч вірян і місцевих жителів організував о. Тарас Буричко, настоятель парафії, аби люди більше дізналися про УГКЦ.

         Розповідаючи про встановлення міжрелігійного діалогу в екзархаті, єпископ розповів про цьогорічну ходу «За життя» в Запоріжжі, яка відбулася з ініціативи представників УГКЦ, але в ній взяли участь й протестанти, РКЦ, УПЦ КП, євреї та мусульмани. 

         «Я наголошую своїм священикам, аби вони проповідували про Христа. Бо неможливо виховати патріота, якщо він не вірить в Бога. Сама віра «облагороджує» патріотизм. Патріотизм без віри може бути жорстоким. Бо Христос вчить любові. Віруюча людина ніколи не вб’є покаліченого», - сказав владика Степан.

         Він також наголосив, що, на його погляд, існує три джерела виховання: сім’я, школа, Церква. «Якби  ці «три кити впряглися у віз», як на релігійному, так і на просвітницькому рівні, ми би змінили людей», - додав він.


Немає коментарів:

Дописати коментар