Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 23 лютого 2017 р.

24.02.2017р. Б. / Апостольський Нунцій Клаудіо Ґуджеротті: Чому заява до ООН прозвучала саме тепер?

Вчора було оприлюднено офіційне звернення  Апостольської Столиці під час Відкритих дебатів Ради безпеки, присвячених темі «Підтримка міжнародного миру та безпеки: конфлікти в Європі». Велику увагу в документі було приділено проблемі в Україні: Святий Престол закликав зберегти цілісність українських кордонів, дотримуватися режиму припинення вогню тощо. Чому ця заява до ООН прозвучала саме тепер, прокоментував Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті.

ООН поставила на порядок денний розгляд питання про конфлікти в Європі. Тому Святий Престол попросив звернутися з тим текстом, що був опублікований.

Цей текст посилається на інше звернення Святого Престолу в ООН щодо України (26 березня 2015).

Ці два тексти висловлюють офіційну дипломатичну позицію Святого Престолу стосовно України.

Як розвиватимуться події після цього обговорення в ООН – важко передбачити. Це залежить від наявної делікатної міжнародної рівноваги.

Основний пункт – це те, що сприяти миру необхідно починаючи перш за все з турботи про жертви, а не з інших факторів. Тому Святий Престол висловлює свою солідарність народам, охопленим конфліктами та агресією, зокрема гібридними та замороженими війнами. Крім цього, необхідно уникати ситуації, у яких держави дестабілізували б сусідні держави.

Параграф про Україну є цілком ясний і завершується вимогою поважати кордони держави та її територіальну цілісність.

Стаття наголошує, що пріоритетною є допомога жертвам та заохочує шукати рішення через діалог та переговори.

Безперечно Святий Престол та особисто Папа є одними із найактивніших інстанцій на світовому рівні, що привертають міжнародну увагу до війни, яка нищить Україну.

Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті
Апостольський Нунцій в Україні

Немає коментарів:

Дописати коментар