Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 28 січня 2015 р.

28.01.2015р. Б. / Україна і Польща змусили Росію розсекретити документи про звільнення Аушвіца

освенцім
Піднявши тему участі українців у Другій світовій війні Україна і Польща змусили Росію відкрити документи, які були засекречені 70 років.
 
Міністерство оборони Росії в 70-ту річницю звільнення концтабору Аушвіц розсекретило документи про деталі воєнної операції. Частина з них довгий час залишалася під грифом «Таємно» і була доступна тільки для вузького кола вчених-істориків. 

Сайт Міністерства Оборони РФ оприлюднив документи про національний склад 60-ї армії 1-го Українського фронту. Згідно з цією інформацією українців серед особового складу армії було 38 041, росіян — 42 398. 

«Вочевидь, Росія намагалася спростувати заяви, які лунають у Польщі та Україні, але випадково спростувала слова власного теперішнього президента, який у 2010 році заявив, що Росія перемогла б Німеччину без українців», — зауважив заступник голови Українського інституту національної пам’яті Олександр Зінченко. 

Він додав, що монополія на перемогу у Другій світовій війні не належить жодній окремій нації. «Перемога не була б можлива без утворення коаліції Об'єднаних націй. Для перемоги важливий внесок кожного!», — додав історик. 

Нагадаємо, у неділю в Освенцімі відбулися заходи з нагоди 70-ї річниці звільнення в’язнів. Ювілей загострив напружені відносини між Україною і Польщею з одного боку та Росією з іншого. Президент Росії Володимир Путін відмовився від візиту до Освенціма. 


Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар