Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 23 вересня 2018 р.

23.09.2018р. Б. / «Вільнюс тривалий час був осідком Київських митрополитів», - Глава УГКЦ на зустрічі із міністром закордонних справ Литви

22 вересня, у рамках своєї участі у візиті Святішого Отця Папи Франциска до країн Прибалтики, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, зустрівся у Вільнюсі з п. Лінасом Лінкявічусом, міністром закордонних справ Литви.

Зустріч проходила в приміщенні литовського МЗС. У ній взяли участь також п. Аста Андріяускієне завідуюча відділу справ країн Східної Європи та о. Вінкентій Пелих ЧСВВ, ігумен монастиря св. Йосафата у Вільнюсі.

Сторони обговорили суспільну та релігійну ситуацію в Україні. Блаженніший Святослав представив пану міністру працю національного форуму «Трансформація України» та роль Церков і релігійних організацій у справі розбудови в Україні інституцій громадянського суспільства та державних механізмів європейського зразка.

Глава УГКЦ наголосив, що його участь у візиті Святішого Отця до Литви є даниною історичної спадщини Української Греко-Католицької Церви, адже Вільнюс тривалий час був осідком його попередників - Київських митрополитів. Також така присутність є виявом вдячності Католицькій Церкві Литви за допомогу і солідарність з нами в часи комуністичних переслідувань та знаком повної співпраці у сьогоденні.

На завершення зустрічі Пан міністр подякував Блаженнішому Святославу за візит та запевнив, що Литва є разом з Україною у її прагненні бути вільною і незалежною та завжди буде підтримувати її народ у його нелегкій боротьбі.

Немає коментарів:

Дописати коментар