Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 22 травня 2018 р.

22.05.2018р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (14.05–20.05)

У вівторок, 15 травня 2018 року, у приміщенні Малої сесійної зали Львівської міської ради відбувся круглий стіл “Формування традиційних християнських цінностей в новій українській школі”.Під час круглого столу у Львові вперше були презентовані результати соціологічного дослідження “Освітньо-виховні процеси у сприйнятті батьків школярів”, про найцікавіші витяги якого розповіла Христина Пейчева, соціологічна агенція “Fama”. Згідно з опитуваннями більше 50% батьків не проти, щоб Церква і загалом релігійний простір були присутніми у шкільному житті.

У Василіянському інституті, що в Брюховичах, та у Львівській духовній семінарії відбулись формаційні тренінги, які провадив голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс. Під час зустрічей було розглянуто різні прояви корупції, де вона «ховається» та за якими механізмами працює в нашому суспільстві. Особливу увагу під час зустрічі було приділено не лише на практичних моментах їхнього майбутнього душпастирського служіння, але й можливості та засоби для діяльності, які вони можуть практикувати в роботі з молоддю, мирянськими спільнотами та в осередках, де проводять катехизації та здійснюють соціально-душпастирську практику, будучи студентами.

В середу, 16 травня 2018 року, у резиденції Глави Церкви, що біля Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, відбулась зустріч Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з паном Володимиром Гройсманом, Прем'єр-міністром України.

У ході тривалої та довірочної розмови Блаженніший Святослав заторкнув декілька найбільш злободенних тем в Україні. Першою темою було питання інституалізації єдиної Православної Церкви України. Блаженніший Святослав ще раз озвучив офіційну позицію Української Греко-Католицької Церкви щодо цього питання. Рівність усіх Церков і релігійних організацій у стосунках з державою та їхній рівний статус має бути неухильно збережено, бо це є законно і на користь як державі, так і самій Церкві. Прем'єр-міністр України погодився з цими застереженнями та запевнив: «Я завжди говорю про те, що дорога до храму має бути вільною — без перешкод та обмежень». Наступне питання, яке обговорили співрозмовники — проблеми сім’ї та сімейної політики в Україні. 

В четвер, 17 травня, на свято Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа, в Українській Греко-Католицькій Церкві розпочалася Декада мiсiйностi. Триватиме Декада до 27 травня
Із 18 травня українська військова делегація перебуває у Люрді (Франція) на 60-му Міжнародному військовому паломництві. У складі делегації військовослужбовці Збройних сил України, Національної Гвардії України, Державної Прикордонної Служби України, воїни, що були поранені під час АТО, жінки, що втратили своїх чоловіків на війні. У  паломництві беруть участь військовослужбовці із 50 країн. Воїни приїхали сюди молитись за мир у світі та мир в Україні.

Уже одинадцятий раз поспіль в Івано-Франківську відбувається фестиваль Христового міста «Вгору серця». Його організатором є Молодіжна комісія Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ за підтримки міської влади та друзів-партнерів. Фестиваль «Вгору серця» триває декілька днів і завершується напередодні Дня міста. Його ініціювали практикуючі християни, назвавши фестивалем Христового міста. Як каже представник Молодіжної комісії Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Зеновій Слоїк, цей фестиваль є виявом певної християнської позиції: говорити вголос про Бога.

Пропонуємо до Вашої уваги:

АНОНСИ
24 травня, о 16:00, чекайте на наступний ефір інтерактивної програми «Відкрита Церква». Ми завершуємо цикл програм про соціальну справедливість в Україні. Тема наступного ефіру – інвалідність. Як живеться в Україні людям із особливими потребами? Як прийняти власну інвалідність та неміч близької людини? Що робить Церква для таких людей і чим допомагає?
25 травня, о 9:00, розпочнеться спільна міжнародна велопроща за участю військовослужбовців Збройних сил України, США та Канади. Стартуватимуть учасники із села Зубри (Пустомитівський район, Львівська область). А кінцевим пунктом буде історичний скарб наших країв – село Стільсько (Миколаївський район, Львівська область). Захід організовується з ініціативи ЦВК у рамках співпраці між капеланами ЗС України та Канади.

Немає коментарів:

Дописати коментар