Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 3 січня 2018 р.

03.01.2018р. Б. / У Коломиї відзначили 109-ту річницю з дня народження Степана Бандери

1 січня в Коломиї відзначили 109-ту річницю від дня народження провідника української нації Степана Бандери. Молитовно вшанувати пам’ять видатного політичного діяча України прибув правлячий архиєрей Коломийської єпархії владика Василь (Івасюк). Також на заході присутніми були чимало активістів, представників міської влади, молодіжних та патріотичних організацій.

Перед початком відбулось покладання квітів до пам’ятника Герою України, що знаходиться на площі Привокзальній. Після чого Преосвященний владика очолив панахиду спільно з духовенством єпархії.
Після відправи архиєрей звернувся до присутніх, зазначивши, що “Степан Бандера – біблійний Мойсей для України. Мойсей боровся за незалежність свого народу, старався вивести його з-під ярма єгипетської неволі і рабства. Його єство було проникнуте єдиним бажанням – добро народу вище від всіх земних благ, вище від всіх земних урядів та всякої людської похвали. Степан Бандера думав аналогічно. Його життя – це самопосвята на вівтар Божий за націю, народ і державу.”
Продовжуючи проводити паралель між Мойсеєм та Степаном Бандерою, владика зауважив, що їх обох не визнавали за життя. “Біблійний Мойсей не ввійшов в Обіцяну Землю. Тільки його наступник Ісус Навин ввів народ в ту землю, яка “тече медом і молоком”. Степан Бандера також не діждався “ввійти” в землю Незалежної української держави. Його було підступно вбито. Проте ми, його наступники, ввійшли до неї, до незалежної, до вільної держави і складаємо за це подяку Богові, подяку за великий дар незалежності”, - сказав архиєрей.

Далі увазі присутніх було представлено виступ братства Коломийської станиці ОУН-УПА з піснею “Зродились ми великої години”, лунали й віршовані рядки присвячені пам’яті героя від учасниці народного театру поезії “Орфей” Романи Бакай. Наостанок народний аматорський хор “Просвіта” виконав пісню “В неділю раненько сонце ся крижує”. Своїм співом сивочолі хористи намагалися відновити той дух і дати надію, що цей рік принесе добрі зміни в нашу державу.

Немає коментарів:

Дописати коментар