Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 25 серпня 2017 р.

25.08.2017р. Б. / У Гарнізонному храмі Львова освятили та встановили прапор Спілки Української Молоді

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла м.Львів відбулася церемонія освячення прапора Спілки Української Молоді.

Символічно, що чин освячення відбувся у День Державного Прапора та напередодні Дня Незалежності нашої Вітчизни. Ця подія зібрала сумівців з різних куточків світу, а також членів Світової Управи СУМ, друзів та прихильників організації.

Впродовж більш як 90-літньої історії своєї діяльності Спілка Української Молоді ставила собі за мету виховання патріотів – борців за волю та незалежність України.

Освячуючи свої прапори, сумівці світу присягали віддати всі свої сили, щоб занести ці стяги на Батьківщину – Вільну Україну.

Прапор, який встановлено в Гарнізонному храмі Львова 23 серпня 2017 року є об’єднаним символом всіх тих сумівських стягів, які було освячено з часу відновлення у 1946 році СУМ в Діаспорі,  і призначено для Вільної України.

Чин освячення здійснив настоятель гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла о.Степан Сус. Йому співслужили отці-сотрудники та священик з Великої  Британії о.Давид Сеник, який свого часу очолював осередок СУМ в Римі (Італія).

Вітаючи сумівців із цією визначною подією отець Степан Сус побажав сумівцям мужності та єдності у справі служіння Богові та Україні.

Встановили прапор СУМ поруч зі стягами сучасних українських військових формацій.

У такий спосіб було вшановано сумівців, які брали участь у боротьбі за незалежність України, а також тих, які нині захищають її  суверенітет та територіальну цілісність на Сході України.

Прапор СУМ має вигляд прямокутного полотнища синьої барви. На одній його стороні зображено Емблему Спілки – три літери СУМ, сплетені у вигляді тризубу. На іншій – образ небесного покровителя СУМ святого архистратига Михаїла і напис «БОГ і УКРАЇНА», який є гаслом організації.

Встановлений у храмі Прапор СУМ зберігатиметься там постійно.

По завершенню чину освячення відбулася церемонія складання присяги – Приречення СУМ, яку склали молоді дружинники організації.

Спілка Української Молоді – молодіжна виховна організація, яка займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах. Заснована у 1925 році в Києві. У березні 1930 року її лідерів було засуджено на харківському процесі СВУ-СУМ.
У 1946 році діяльність СУМ відновлено в повоєнній Німеччині. З того часу організація поширює свою працю на різні країни світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії.
Нині СУМ є однією з найбільших українських молодіжних організацій діаспори, а її члени – впливовими громадськими діячами.
Вагомий внесок у формування виховної системи організації зробив професор Григорій Ващенко, який вважається засновником школи національного виховання. Для потреб СУМу Г.Ващенко написав головну свою працю «Виховний ідеал».
На теренах повоєнної України перші підпільні групи Спілки Української Молоді відновили свою діяльність в 1948 та 1972 році. Однак, їх було викрито, а членство засуджено на різні терміни ув’язнення.
В Україні відновлена СУМ діє з 1989 року.
Більше про діяльність СУМ можна дізнатися, завітавши на наші веб-сторінки: www.cym.org та www.cym.org/ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар