Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 8 серпня 2017 р.

08.08.2017р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (31.07– 06.08)

Стало відомо, що 24-29 липня 2017 року в готельному комплексі, що на о. Хортиця в Запоріжжі, відбулася  Школа літургійного співу. Таке навчання відбулося з ініціативи представників Патріаршої літургійної комісії УГКЦ і в ньому взяло участь близько 25 учасників із семи областей України (Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Одеської областей). Навчати літургійного співу приїхали викладачі зі Львова: Максим Тимо з Патріаршої літургійної комісії УГКЦ   і Олена Денис, керівник хору УКУ. Духовно опікувався над учасниками Школи о. Василь Колодій з Дніпра.

Також 24-30 липня в Патріаршому домі у Львові відбулась перша Літня школа лідерів, на яку Комісія УГКЦ у справах мирян запросила лідерів мирянських рухів та спільнот всецерковного рівня. Школа зібрала учасників з різних куточків України: Донецького, Харківського, Одеського екзархатів, Бучацької, Коломийсько-Чернівецької, Самбірсько-Дрогобицької єпархії, Івано-Франківської та Львівської архиєпархії. Впродовж тижня лідери найбільших мирянських організацій мали нагоду пройти інтенсивний курс в шести тематичих блоках: етичне лідерство і християнське лідерство в еру інформаційних технологій, лідерство у біблійній перспективі, особиста і спільнотова молитва у Літургії Церкви, служіння як місія та спосіб реалізації покликання особи та спільноти, управління Божими дарами та служіння талантами в спільноті, командотворення та стратегічне планування.

 31 липня 2017 року в Патріаршому Домі у Львові відбулася робоча нарада, організована Карітасом України за участі синкелів та відповідальних за соціальне служіння в єпархіях та екзархатах УГКЦ. Наслідки військової агресії та окупації, економічні виклики та сучасні соціальні проблеми – всі ці фактори призводять до того, що з’являються нові виклики, на які Церква має знайти відповідь. Один із типів ефективного служіння потребуючим на рівні місцевої громади – це організоване парафіяльне служіння, яке також називають парафіяльним Карітасом. Аби українське духовенство та вірні могли краще ознайомитися з основами, структурою та способом роботи парафіяльних Карітасів, і було започатковано цей проект.

1 серпня Пасторально-соціальної місії УГКЦ у Сєвєродонецьку  отримала двоповерхову будівлю (900 кв.м.) у центрі м.Сєвєродонецька. Адреса будинку: вул.Першотравнева, 26 м.Сєвєродонецьк. У цьому приміщенні буде діяти Благодійний фонд «Карітас Сєвєродонецьк», центр громадського та соціального розвитку, молодіжний та дитячий клуби, недільна школа та багато інших цікавих та потрібних ініціатив.

1-2 серпня 2017 р., в Боронявському монастирі відбулося урочисте відзначення 400-літнього ювілею Василіянського Чину Св. Йосафата, в рамках відпустових святкувань празника Св. Пророка Іллі. З цієї нагоди в монастирі теж відбулася презентація історичної праці «Світильник віри: історія Боронявського монастиря на тлі епох», яку провів сам автор – п. Володимир Мороз. Центральні богослужіння цих святкуваннь очолили два єпископи: Кир Ніл Лущак ЧБМ – єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії та Кир Василій Тучапець ЧСВВ – Екзарх Харківський.

Блаженніший Святослав привітав Владику Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, із 65-річчям. Предстоятель УГКЦ зазначив, що життя владики Ігоря повне пастирської жертовності, посвяти й відданості справі проповідування Євангелія Господа нашого Ісуса Христа. За весь цей труд Глава УГКЦ від імені Синоду склав ювіляру сердечну подяку та висловив визнання. 

В п’ятницю, 4 серпня,  виповнилося 30 років з того часу, як 4 серпня 1987 року була написана Заява про вихід з підпілля УГКЦ, яку адресували Папі Римському Івану-Павлові ІІ й керівникові СРСР Горбачову. Вона стала відома усьому світові й показала, що незважаючи на понад 40-літні репресії і переслідування комуністичною владою, УГКЦ зберегла ієрархію, священство, вірних.

В суботу, 5 серпня 2017 р. Б., владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, спільно з владикою Володимиром Ющаком, ЧСВВ, благословили відкриття ХVІІІ Всеукраїнського фестивалю «Дзвони Лемківщини», що проходить в урочищі Бичова на Ватряному полі неподалік міста Монастириська.

У неділю, 6 серпня, завершилась VI Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос. Кульмінацією прощі стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. У прощі взяло участь більше 50 тисяч вірян.

У неділю в м. Бердянську Запорізької обл. з благословення правлячого екзарха Донецького УГКЦ владики Степана Менька та на запрошення редемптористів єпископ–помічник Львівський владика Володимир Груца освятив наріжний камінь під будову храму Різдва Пресвятої Богородиці у м. Бердянську.

Пропонуємо до Вашої уваги:
Владика Михаїл (Бубній): «Де церква тебе потребує − туди ти повинен бути готовий піти» - про досвід місійного служіння, виклики і особливості душпастриства на теренах Південної України.
На сторожі правопорядкуВладика Василь (Івасюк) привітав поліцейських із другою річницею діяльності

Анонси:

18-20 серпня пройде V Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви у місті Київ. В рамках прощі за ініціативи спільноти «Покоління Любомира» будуть проведені Нічні чування в Патріаршому Соборі, а також відбудеться Всеукраїнська зустріч батьків. 

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар