Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середа, 30 липня 2014 р.

30.07.2014р. Б. / Разом із солдатами на війну іде - Церква (+ВІДЕО)

Разом із солдатами на війну іде - Церква. (ВІДЕО)Під кулями та снарядами греко-католицький священник отець Іван Гуня ризикував своїм життям поряд з українськими солдатами на cході України.

Священики з усієї України ризикують життям разом із солдатами

Там іде війна. Справжня війна, де стріляють, вбивають. Ми попали один раз під обстріл такий... Два рази там обстрілювали нас. Ну звичайно, як на війні. Для мене це – звично, а для багатьох людей – дуже важко, – говорить капелан Самооборони Майдану Тернопільщини отець Іван Гуня.

Воїни потребують духовної підтримки

За плечима в отця Івана – війна в Афганістані та служба капеланом Самооборони Майдану Тернопільщини. Тепер його духовної підтримки потребують воїни, які протистоять сепаратистами та російським найманцям.

Смерть дивиться їм в очі. Відчуття близькості кінця і смерті відповідно приводить людину в певний стан такої замкненості, депресії, в якій людина сама не знає, що вона хоче. І відповідно їй треба допомогти. Молитвою і духовною зміною цього внутрішнього стану людини, коли він зрозуміє, що це – природно на війні бачити, відчувати близько смерть. Але важливо і природно для людини боротися за життя, – говорить отець Іван Гуня.

Батальйон небайдужих допомагає харчами та спорядженням

Допомагає українським воїнам і Православна Церква Київського Патріархату. Архієпископ Полтавський Федір координує роботу волонтерів Полтавського батальйону небайдужих, який збирає благодійну допомогу для земляків, які беруть участь в АТО. На передову відсилають не лише харчі, а й військове спорядження: броньовані та розвантажувальні жилети, тактичні окуляри.

Священник Київського патріархату отець Микола допомагає розселити біженців зони АТО в Центрі реабілітації та соціальної допомоги, що діє при місцевій православній громаді в селищі Коцюбинське на Київщині. В Центрі проживає більше 100 біженців з різних міст Донеччини. Їм не лише допомагають знайти дах над головою, а й влаштуватися на роботу.

Відвідувачі магазинів самі обирають, що купити та пожертвувати

Так збирає допомогу мешканцям звільнених від сепаратистів Слов'янська і Миколаївки отець Захарія з Православної Церкви Московського патріархату. Відвідувачам гіпермаркету роздають список продуктів, яких потребують жителі зруйнованих міст, і кияни охоче допомагають співвітчизникам. Аби не вигнали, отець Захарія залучив до акції свого друга актора – Володимира Горянського.

Люди йдуть і кажуть: "Яке вам велике спасибі. Ми хочемо допомогти, але не знаємо як і куди. І ось, ось такі акції, де ми стоїмо біля мегамаркетів, біля великих магазинів і говоримо, що потрібно – піти в магазин, і для людей, які потребують, щось купити потрібне і віддати, – говорить актор Володимир Горянський.

Допомогу, зібрану Церквою, отримали жителі Слов'янська

За плечима в отця Захарії – служба православній пастві під час конфліктів в Лівії та Сирії, поранення. Тепер лікувати рани, завдані війною, йому доводиться у власній країні. В Слов'янську допомогу, зібрану православними волонтерами, отримали до двох тисяч мешканців міста.

Священик з Луганщини очолював збройний загін сепаратистів

Терористи влаштовувують вогневі позиції поблизу храмів та дитячих закладів. Тим часом деякі місцеві священники Донеччини та Луганщини з георгіївськими стрічками благословляли сепаратистів на збройну боротьбу з українськими воїнами.

Священник, якого затримало СБУ, виявився ватажком озброєного загону сепаратистів. 

о. Володимир Марецький, який в травні намагався зірвати президентські вибори в одному з селищ Луганщини. Єпархіальна рада усунула священника-сепаратиста від пастирських обов'язків.

Жертвами терористів стають нові християнські мученики

Жертвами сепаратистів та російських найманців стають нові християнські мученики. В травні в Костянтинівці найманці-чеченці вбили позаштатного священника Московського патріархату отця Павла, який біля блокпосту намагався врозумити сепаратистів. В Слов'янську сепаратисти розстріляли чотирьох прихожан протестантської церкви – двох дияконів та синів пастора, називаючи їх зрадниками російського народу.



Джерело:    КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар