Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділя, 3 травня 2015 р.

03.05.2015р. Б. / Лицемірство не має меж. Росіяни звернулись до ОБСЄ зі звинуваченнями ніби Україна обстрілює Донецьк і, водночас...

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив в обстрілі Донецька Збройні сили України і звернувся до голови ОБСЄ із закликом вимагати від Києва виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-служби Міністерства закордонних справ РФ, передає «Преса України».

«У зв'язку з повідомленням про те, що Збройні сили України почали обстріл Донецька з великокаліберних знарядь, міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров зв'язався по телефону з діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Сербії Івіца Дачич і закликав його використовувати свої повноваження, щоб Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ в Україні зажадала від Києва негайно припинити грубе порушення мінських угод », - зазначають в МЗС РФ.

У свою чергу діючий голова ОБСЄ Івіца Дачич пообіцяв вжити всіх необхідних заходів.

Нагадаємо, увечері, 2 травня, російсько-терористичні війська обстріляли район Партизанського в Донецьку. Місцеві жителі кажуть, що обстріли бойовики вели з заводу «Точмаш». Також перестрілки між терористами і силовиками відбулися в районі Пісків і Ясинуватої. 

Джерело:  НОВИЙ ПОГЛЯД

Протягом дня місію ОБСЄ терористи обстріляли тричі

Спостерігачі ОБСЄ у суботу, 2 травня, тричі потрапляли під обстріли у зоні АТО. Про це повідомив голова місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан. передає ТСН.

За його словами, найсерйозніший інцидент стався у суботу після обіду у Широкиному. Патруль спостерігачів обстріляли зі стрілецької зброї. Члени місії не отримали ушкоджень.

Також у цей день поблизу Пісків чотири снаряди з міномета приземлилися поруч з патрулем ОБСЄ, коли він наближався до точки спостереження.

Апакан відзначив, що на той час у цьому районі ситуація була спокійна і не відбувалося жодних боїв.

Менше, ніж через 2 години той самий патруль під час стоянки в Авдіївці потрапив під перехресний вогонь зі 152-міліметрової артилерії, яка заборонена мінськими угодами. В обох випадках ніхто не постраждав.

Також голова місії ОБСЄ в Україні висловив струбованність з приводу ситуації у Широкиному, коли бійці батальйону заважали членам СММ виконувати роботу у пункті спостереження.

"СММ є беззбройною цивільною місією. Для того, щоб повною мірою виконувати завдання, покладені на неї відповідно до Мінської угоди та 57 державами-учасницями ОБСЄ, вона вимагає необмежений, - і найголовніше - безпечний доступ до всіх районів зони конфлікту", - сказав Ертугрул Апакан. Апакан повторив свій заклик до всіх сторін конфлікту проявляти максимальну стриманість і робити все можливе, щоб забезпечити безпеку і захист спостерігачів ОБСЄ. Він додав, що СММ продовжує розглядати і переглядати свої заходи безпеки у відповідь на останні події. Нагадаємо, бойовики "ДНР" у Широкиному погрожували розстрілом спостерігачам ОБСЄ.

Джерело:  НОВИЙ ПОГЛЯД

Неподалік Авдіївки сили АТО витримали залпи із 40 снарядів «Град»

З 18 години до опівночі 2 травня ситуація у зоні проведення Антитерористичної операції російсько-терористичні війська 28 разів порушили режим дотримання припинення вогню, спровокували одне бойове зіткнення та 14 разів застосовували важке озброєння, у тому числі - реактивну систему залпового вогню “Град”, повідомляє прес-центр АТО.

На Донеччині бандформування знову піддали обстрілам із мінометів калібру 120 міліметрів позиції українських військ поблизу населених пунктів Широкине, Гранітне, Опитне та Авдіївка, тричі – біля Пісків. Також в районі Карлівки, Опитного та двічі біля Авдіївки і Пісків злочинці застосовували артилерію калібру 122 міліметри.

З 23.35 до 23.50 позиції сил АТО неподалік Авдіївки витримали залп із 40 снарядів реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град». Втрат серед військовослужбовців немає.

Близько опівночі в районі Мар’їнки бійці нашого опорного пункту вступили у бойове зіткнення з розвідувально-диверсійною групою. Злочинці вели вогонь із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Українські військовослужбовці ефективно відбили напад та відкинули злочинців.

На Луганщині бандформування обстрілювали із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї наші позиції поблизу населених пунктів Щастя і Золоте-4.

Також у зазначений період підрозділи Збройних Сил України зафіксували проліт двох безпілотників противника неподалік Широкиного і Опитного.

Джерело:  НОВИЙ ПОГЛЯД

Немає коментарів:

Дописати коментар